Buscador per paraules clau
04 novembre 2020

Palau-solità i Plegamans s’incorpora al projecte Reccoperem per afavorir l’aprofitament alimentari a les escoles i fer suport a les famílies més vulnerables

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha adquirit quatre congeladors nous pel projecte Recooperem del Consell Comarcal del Vallès Ocidental que reaprofita el menjar sobrant dels menjadors de les escoles de la vila. D’aquesta manera també se suma al projecte que ja fa uns anys que va engegar el Consell Comarcal. Al projecte s’hi ha sumat les quatre escoles públiques de la vila, les dues bressol i alhora és un projecte obert també als centres educatius privats i concertats, que podran afegir-s’hi quan convingui. Amb el menjar sobrant de les escoles es congela seguint totes les mesures sanitàries i arriba a Càrites que ho distribueix a persones vulnerables.

El projecte Recooperem és una iniciativa de caire social que s’inclou dins del Programa de població fràgil i inclusió social que porta a terme el Consell Comarcal amb l’objectiu de donar suport a les persones més vulnerables per lluitar contra la pobresa i afavorir l’equitat d’accés a recursos. Alhora, el projecte aconsegueix reduir el nombre d’aliments en bon estat,  aptes pel consum, que actualment acaben a les escombraries ja que no existia cap canal d’aprofitament organitzat. També és un projecte vinculat al Vallès Circular, de foment de l’economia circular a la comarca. És un projecte que porten a terme el Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Com funciona el Recooperem?

Un cop acabat el servei diari del menjador de l’escola, el menjar disponible apte pel consum es prepara com a àpats complerts en uns tapers facilitats pels ens comarcals. L’aliment cuinat que no ha estat servit, i que s’ha mantingut en condicions higièniques i sanitàries adequades, es reparteix en recipients que s’etiqueten amb informació rellevant (aliment, quantitat i data de congelació)  i es congelen a -18ºC. Tenen una caducitat màxima de 3 mesos si es conserven congelats.

Una entitat social o el Rebost Solidari recull els àpats i els reparteix entre les famílies que compleixen determinats requisits, com per exemple gent gran depenent o famílies amb pobresa energètica o amb infants a càrrec. Amb aquests àpats es garanteix que els Rebosts Solidaris i les entitats poden comptar també amb aliments cuinats segurs i de qualitat, que completen l’oferta d’aliments bàsics que es recullen habitualment a través dels recaptes, millorant l’aportació nutricional i evitant el malbaratament alimentari.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail