Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal acompanya i assessora les empreses turístiques en el seva aposta per una gestió més sostenible del turisme

El Consell Comarcal acompanya i assessora les empreses turístiques en el seva aposta per una gestió més sostenible del turisme

06/10/2020

El Consell Comarcal gestiona el programa “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere” al Vallès Occidental. Aquest és un distintiu impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable, que pretén estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis de les comarques de Barcelona. La principal finalitat del programa és implementar una gestió més sostenible del turisme en tots els agents d'una destinació.

Aquest any 2020, els 26 establiments actualment acreditats, treballen en la renovació del distintiu i són 11, les noves incorporacions que segueixen el cicle per acreditar la seva aposta per un turisme sostenible i responsable al Vallès Occidental. Des del Consell s’organitzen jornades formatives i tallers així com el seguiment i es fa  l’acompanyament a les empreses durant tot el procés. Les empreses i serveis turístics adherits al Compromís per la Sostenibilitat reben formació i assistència tècnica per tal de millorar la seva aposta per la sostenibilitat.

Un cop realitzat l’itinerari formatiu i la implantació de les bones pràctiques en gestió responsable i sostenible, les empreses són avaluades anualment per la Taula de Sostenibilitat de la destinació, un òrgan col·legiat que té com a principal funció validar els informes externs de verificació dels compromisos adquirits i proposar la concessió, renovació o revocació del distintiu de les empreses participants en el programa.

Podeu consultar als documents adjunts les empreses i entitats que formen part del programa “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere”  al Vallès Occidental.

 

Arxivat a: General
Acreditació Biosphere MNATEC
Acreditació Biosphere Hotel Don Candido
Acreditació Biosphere Creative Rural
Acreditació Biosphere Espai Cultura Fundació 1859
Acreditació Biosphere Terrassa Park
Acreditació Biosphere Oficina Turisme Terrassa

Arxius adjunts