Buscador per paraules clau
05 octubre 2020

24 dones es preparen per accedir al sector industrial amb el suport d’altres dones mentores que ja hi treballen

El projecte “Dona i ocupació de qualitat a la indústria” que desenvolupa el Consell Comarcal del Vallès Occidental, té la missió de preparar les dones per al seu accés a la indústria i fomentar la igualtat de gènere i la qualitat de l’ocupació en aquest sector. Aquesta tardor, les dones participants estan rebent el suport d’altres dones mentores, que les acompanyen i assessoren en el procés d’inserció o d’emprenedoria. Un suport que els permet conèixer de prop el sector i l’experiència d’altres dones.

El projecte es va inciar al mes de gener i aquest setembre s’ha iniciat l’acció de mentoratge. Durant els propers mesos i fins a finalitzar l’any, 24 de les participants al projecte rebran mentoria de 20 dones amb reconeixement en l’àmbit de la indústria. Són dones que treballen a àrees o departaments transversals com gerència, recursos humans, control de qualitat o màrqueting i publicitat a empreses de diversos sectors com ara el siderometalúrgic, plàstic o químic, entre d’altres.

La mentoria és una de les accions més importants del projecte ja que a través de les diverses trobades que realitzaran, les participants rebran l’acompanyament de dones referents que estan en actiu en diversos sectors de la indústria i compartiran la seva expertesa, coneixement i bagatge amb les seves mentores. L’acció de mentoria es va iniciar el passat 15 de setembre amb una trobada virtual de les mentores amb el seminari “Eines i recursos del coaching per acompanyar a les dones”.

Amb el suport de les dones mentores es volen treballar diversos objectius, com ara, fomentar i treballar la presa de contacte entre dones en procés d’incorporació al mercat de treball i dones vinculades des de diferents entitats, transferir el know how de les mentores, co-dissenyar el pla de desenvolupament professional i laboral de les participants, etc.

La iniciativa “Dona i ocupació de qualitat a la indústria” es realitza al llarg del 2020, fins al 31 de desembre. El projecte es desenvolupa en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals 2019 del Servei Públic d’Ocupació i és finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona en el marc de la Xarxa de Governs Locals. 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail