Portada > Actualitat > Notícies > 24 dones es preparen per accedir al sector industrial amb el suport d’altres dones mentores que ja hi treballen

24 dones es preparen per accedir al sector industrial amb el suport d’altres dones mentores que ja hi treballen

05/10/2020

El projecte “Dona i ocupació de qualitat a la indústria” que desenvolupa el Consell Comarcal del Vallès Occidental, té la missió de preparar les dones per al seu accés a la indústria i fomentar la igualtat de gènere i la qualitat de l’ocupació en aquest sector. Aquesta tardor, les dones participants estan rebent el suport d’altres dones mentores, que les acompanyen i assessoren en el procés d’inserció o d’emprenedoria. Un suport que els permet conèixer de prop el sector i l’experiència d’altres dones.

El projecte es va inciar al mes de gener i aquest setembre s’ha iniciat l’acció de mentoratge. Durant els propers mesos i fins a finalitzar l’any, 24 de les participants al projecte rebran mentoria de 20 dones amb reconeixement en l’àmbit de la indústria. Són dones que treballen a àrees o departaments transversals com gerència, recursos humans, control de qualitat o màrqueting i publicitat a empreses de diversos sectors com ara el siderometalúrgic, plàstic o químic, entre d’altres.

La mentoria és una de les accions més importants del projecte ja que a través de les diverses trobades que realitzaran, les participants rebran l’acompanyament de dones referents que estan en actiu en diversos sectors de la indústria i compartiran la seva expertesa, coneixement i bagatge amb les seves mentores. L’acció de mentoria es va iniciar el passat 15 de setembre amb una trobada virtual de les mentores amb el seminari “Eines i recursos del coaching per acompanyar a les dones”.

Amb el suport de les dones mentores es volen treballar diversos objectius, com ara, fomentar i treballar la presa de contacte entre dones en procés d’incorporació al mercat de treball i dones vinculades des de diferents entitats, transferir el know how de les mentores, co-dissenyar el pla de desenvolupament professional i laboral de les participants, etc.

La iniciativa “Dona i ocupació de qualitat a la indústria” es realitza al llarg del 2020, fins al 31 de desembre. El projecte es desenvolupa en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals 2019 del Servei Públic d’Ocupació i és finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona en el marc de la Xarxa de Governs Locals. 

Arxivat a: General
El projecte “Dona i ocupació de qualitat a la indústria” es desenvolupa aquest 2020