Buscador per paraules clau
02 octubre 2020

Comunicat del Consell Comarcal del Vallès Occidental en relació la sentència condemnatòria en la peça 25 del cas Mercuri, assolida per l’acord unànime de totes les parts

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, com a acusació particular; la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, com a acusació popular i la fiscalia han arribat a un acord de sentència ferma i condemnatòria per a Paco Fernàndez, exgerent dels consorcis de Turisme, Residus i Ocupació, acusat de malversació de fons públics en la peça 25 del cas Mercuri.

La condemna per delicte continuat de malversació de cabdals públics i delicte continuat de falsificació documental es concreta en:

–          Condemna de 3 anys de presó per a Paco Fernàndez.

–          Sis (6) anys d’inhabilitació per a tota feina o càrrec públic a qualsevol institució pública (el màxim previst per la llei en aquest cas).

–          Retorn per part del condemnat de 32.877’29 euros al Consorci per a la Gestió de Residus i al Consell Comarcal del Vallès Occidental (com a ens que va absorbir els consorcis de Turisme i Ocupació), una xifra superior a la que inicialment demanaven la Fiscalia i els Mossos.

–          Multa de sis mesos.

–          Feines en benefici de la comunitat.

Pel que fa a l’execució de la condemna, el Consell Comarcal, com a acusació particular, està en la línia del que planteja l’acusació popular, tal com reflecteix l’acord de la Comissió Permanent ordinària del dia 30 de setembre. Com sempre s’ha fet, l’ens comarcal i la seva Presidència, volen actuar amb el màxim consens dels grups polítics comarcals i defensen amb contundència de l’interès públic.

El Consell Comarcal, la seva Presidència i seu govern, mantenen intacte el seu ferm compromís contra la corrupció.

Davant aquesta sentència ferma i condemnatòria fruit de l’acord unànime entre totes les parts, el Consell Comarcal considera que la seva personació com a acusació particular ha garantit una sentència que permet tancar una ferida a la institució causada per la corrupció i permet recuperar els fons públics malversats i aconseguir una condemna exemplar, objectius que es van plantejar la institució quan va acordar personar-se com a acusació particular, el gener de 2016.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail