Buscador per paraules clau
23 setembre 2020

Un total de 90 joves de la comarca rebran formació i orientació del Consell Comarcal per a poder treballar en diferents especialitats del sector industrial

El Consell Comarcal engega la segona edició del projecte singulars per activar l’ocupació de joves vallesans a la indústria de la comarca. Es tracta de la segona edició del projecte “Industrialitza’t i transforma el seu futur” que té per objectiu acompanyar i millorar l’ocupabilitat de persones joves en el mercat de treball donant a conèixer els sectors de pes de la indústria a la comarca i introduint-la com una opció de futur a la seva trajectòria professional. En la primera edició hi van participar 200 persones i es va assolir un 35% d’inserció laboral i/o educativa.

El projecte va dirigit a persones joves de la comarca del Vallès Occidental inscrites en el Pla de Garantia Juvenil, d’entre 16 i 29 anys, en situació d’atur i en l’actualitat sense estar en cap procés formatiu.  En total 90 persones joves seran ateses al conjunt de la comarca: 30 directament al Consell Comarcal (provinents de 15 municipis de la comarca) i la resta des dels ajuntaments de Badia del Vallès, Barberà del Vallès i Montcada i Reixac. El procés de selecció es farà a través del Servei Local d’Ocupació de cada municipi.

Els i les participants combinaran la formació amb les pràctiques no laborals en les següents especialitats a les empreses i institucions següents: 

Es desenvoluparan diferents actuacions  amb metodologies innovadores d’orientació i capacitació per al jovent per compartir coneixement i aprenentatge. Es faran sessions de coaching amb cavalls (Equinoterapia) i participaran en tallers d’activitats corporals i creacions musicals mitjançant les sessions amb Basket Beat, on treballaran el desenvolupament i creixement personal, la detecció de potencialitats i àrees de millora, etc. Una altra metodologia és el Desing Thinking, pensament de disseny, per oferir solucions i definir accions concretes. 

Es desenvolupa  mitjançant una agrupació coordinada pel Consell Comarcal d’entitats públiques i privades. El projecte es porta a terme a 18 municipis de la comarca: Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç de Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, Montcada i Reixac,  Cerdanyola, Ripollet i Badia del Vallès. El projecte compta amb una subvenció pel Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançada pel Fons Social Europeu.

Si esteu intreressats en participar en el projecte adreceu-vos a aquest correu electrònic: gallardopl@ccvoc.cat

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail