Buscador per paraules clau
22 setembre 2020

El Consell Comarcal del Vallès Occidental revalida el Segell de transparència i qualitat de la informació com a ens comarcal més ben valorat

Per segon any consecutiu, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha estat l’ens comarcal amb una puntuació més alta en el reconeixement a la transparència i qualitat de la informació del seu portal web, atorgat per la UAB. Dilluns a la tarda es va celebrar l’acte de lliurament del Segell Infoparticipa amb la presència de la rectora de la UAB, Margarita Arboix; el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé; i el director del grup de recerca ComSET, Armand Balsebre.

El president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, va intervenir en nom de les institucions premiades i va destacar “la necessitat de la màxima transparència dels ens locals en els moments que estem vivint”. L’acte va comptar amb una conferència en línia de Joaquín Messeguer, director general de Transparència i Bon Govern de la Junta de Castella i Lleó, titulada “Gobiernos más abiertos para fortalecer la democracia”

Enguany, 113 ajuntaments, sis consells comarcals i tres diputacions de Catalunya han rebut el Segell Infoparticipa, un guardó atorgat pel grup ComSET com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions. A més, en aquesta darrera edició, s’ha atorgat per primer cop un premi extraordinari que reconeix la qualitat i l’eficàcia comunicativa de quatre ajuntaments de localitats amb menys de 10.000 habitants -entre ells el de Viladecavalls- i el retiment de comptes sostingut de l’ajuntament d’una població amb més de 100.000 habitants per Santa Coloma de Gramenet.

Per avaluar els portals, s’utilitza una sèrie d’indicadors que responen a cinc qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre la gestió dels recursos i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana. Els resultats queden reflectits al Mapa Infoparticipa.

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail