Portada > Actualitat > Notícies > Nova reunió del Consell d’Alcaldies, el delegat del govern a Barcelona i la gerent de la Regió Sanitària Nord per abordar la situació sanitària a la comarca i l’atenció primària als municipis

Nova reunió del Consell d’Alcaldies, el delegat del govern a Barcelona i la gerent de la Regió Sanitària Nord per abordar la situació sanitària a la comarca i l’atenció primària als municipis

23/07/2020

El Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental s’ha reunit aquest matí amb el delegat territorial del govern a Barcelona, Juli Fernàndez i la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, per abordar la situació sanitària a la comarca i l’atenció primària als municipis. Aquesta reunió s’emmarca en el seguit de trobades que està realitzant el delegat del govern a Barcelona amb representants de les diferents comarques. Durant la reunió les responsables de Salut a la Regió Metropolitana Nord han exposat als alcaldes i alcaldesses la situació actual als municipis del Vallès Occidental i l’evolució del nombre de casos positius. Per la seva banda, des de les alcaldies s’ha traslladat als representants de la Generalitat diferents peticions per a poder col·laborar més estretament en la gestió de la pandèmia.

Tal com ha explicat el president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, “segons les dades que disposem estem en una situació que podem anomenar de calma tensa. És cert que hi ha municipis que tenen més pressió per la seva proximitat a Barcelona i la primera corona metropolitana i que hi ha un neguit entre les alcaldies a l’entorn a l’augment de casos positius de Covid i també davant les dificultats de poder determinar el confinament domiciliari per a les persones que han sigut diagnosticades o que han sigut contactes estrets”.

Davant els darrers informes facilitats pel govern, les alcaldies han fet tres demandes: “la clarificació dels missatges en les mesures que s’implementin; una major informació del que pugui estar passant a cada municipi i a cada barri; i la posada en marxa immediat d’un sistema de detecció a través dels gestors Covid que ha anunciat el Departament per fer el seguiment dels contactes de les persones positives”, afirma Giménez. El president també afirma que “en termes de prevenció els ajuntaments han fet i han estat fent accions i celebrem que es puguin establir convenis amb Salut perquè des dels ajuntaments puguem administrar recursos per la gestió de la proximitat”.

 

Arxivat a: General
La sessió del Consell d'Alcaldies s'ha celebrat en format virtual aquest matí

Arxius adjunts