Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal referma el seu suport a la diversitat sexual i de gènere

El Consell Comarcal referma el seu suport a la diversitat sexual i de gènere

28/06/2020

Avui, 28 de juny i cada dia, el Consell Comarcal es referma un cop més en el seu suport a la diversitat sexual i de gènere, des de la vessant del seu orgull de ser i de mostrar-se al món tal com són. La bandera irisada oneja al balcó del Consell Comarcal.

Aquest diumenge, Dia per l'Orgull de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 arran d'una batuda policial en un popular bar d'ambient anomenat Stonewall Inn, a Greenwich Village, Nova York (EUA). Aquell dia, la comunitat LGBTI+ va sortir al carrer per mostrar el seu rebuig i es va produir una revolta, que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers de persones es manifestaren solidàriament per denunciar públicament per primera vegada la vulneració de drets i la repressió social que patien les persones LGTBI i van contribuir, així, al naixement del Front d'Alliberament Gai (Gay Liberation Front). 

El 26 de juny de 1977, unes quatre mil persones es van manifestar a la Rambla de Barcelona. Va ser la primera manifestació LGTBI+ a l'Estat espanyol i va ser convocada pel Front d'Alliberament Gai de Catalunya, fundat el mateix any. I tot i els avenços cap a la igualtat formal de la diversitat sexual i de gènere en alguns països del món, el drets reals i les garanties per cobrir les necessitats específiques del col·lectiu LGTBI no estan encara assegurades, ni tampoc sembla que s’hagin arrelat a la consciència de la majoria social. Les persones.

LGTBI també s’han vist afectades per la situació excepcional provocada per la pandèmia de la COVID-19, el confinament ha fet aflorar situacions de rebuig intrafamiliar, d’increment d’angoixa i de soledat entre d’altres. No es pot deixar de banda que en moments de crisi, malauradament, les persones del col·lectiu es situen en un punt de partida de desigualtat.

En una situació com l’actual, es més important que mai vetllar per l’equitat social i pel respecte a la diversitat sexual i de gènere per corregir discriminacions derivades de la lògica heteropatriarcal. Des del Consell Comarcal treballem dia a dia a favor de la diversitat, per eliminar els prejudicis i aconseguir la igualtat real, a través d’accions directes orientades a professionals i ciutadania, així com accions de sensibilització i canals de denúncia de la discriminació. 

I tal dia com avui, volem contribuir a la commemoració desplegant la bandera irisada al balcó de la Seu del Consell. Bandera que va ser exhibida per primera vegada a San Francisco durant una desfilada celebrada el 1978 i que ara és un dels símbol del moviment.

 

 

   

 

Arxivat a: General
Serveis d’atenció LGTBI
La bandera irisada oneja al balcó del Consell Comarcal