Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal ha assessorat i orientat més de 1.100 persones des de l’inici de l’Estat d’Alarma als 6 municipis on presta els serveis itinerants d’ocupació

El Consell Comarcal ha assessorat i orientat més de 1.100 persones des de l’inici de l’Estat d’Alarma als 6 municipis on presta els serveis itinerants d’ocupació

19/06/2020

La situació d’emergència sanitària provocada per la COVID-19 ha produït canvis dràstics en la situació laboral i econòmica de moltes persones i empreses de la comarca. Els ajuntaments que tenen conveni amb el Consell Comarcal per prestar serveis itinerants de Promoció Econòmica i Ocupació han flexibilitzat la forma de prestar els serveis oferint una atenció a distància que ha permès donar resposta a les necessitats del moment. Des de l’inici de la pandèmia, s’han realitzat 2.152 atencions a 1.102 persones residents als municipis de Badia del Vallès, Matadepera, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Ullastrell i Viladecavalls.

Des de l’inici de l’Estat d’Alarma fins al maig s’ha intensificat i reforçat la prestació de serveisd’orientació i assessorament a persones que en aquest context de crisi han sofert canvis en la seva situació laboral i professional. Moltes de les persones vinculades a les borses de treball dels serveis d’Ocupació s’han vist afectades i actualment es troben en situació d’ERTO o  atur sobrevingut i  amb  necessitat de reorientar la trajectòria professional. Alguns dels sectors més afectats han estat el comerç i l’hostaleria.

Durant aquests 3 mesos i mig s’han gestionat 29 ofertes de feina que han generat oportunitat d’ocupació. Un total de 305 persones s’han incorporat de nou al mercat laboral amb una nova oportunitat de feina. Es destaca el sector sòcio-sanitari, especialment les residències de tercera edat amb perfils sanitaris i de neteja, l’alimentació i  el control d’accessos.

A finals de l’any 2019 es van aprovar les pròrrogues  dels convenis de col·laboració entre el Consell Comarcal i els ajuntaments de Badia del Vallès, Matadepera, Sant Llorenç Savall, Ullastrell i Viladecavalls per al desenvolupament de la cartera de serveis territorials itinerants durant l’any 2020. Són serveis que des de fa alguns anys s’ofereixen de forma estable en aquests municipis i enguany s’hi suma també l’Ajuntament de Rellinars.

Arxivat a: General
El Consell Comarcal reobre el 25 de maig