Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona ofereixen una programació de tallers virtuals per avançar cap a la transició energètica en el marc de la Setmana de l’Energia 2020

El Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona ofereixen una programació de tallers virtuals per avançar cap a la transició energètica en el marc de la Setmana de l’Energia 2020

09/06/2020

Del 20 al 26 de juny se celebra la Setmana de l’Energia 2020, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica. Durant el mes de juny, el Consell Comarcal del Vallès Occidental organitza amb la Diputació de Barcelona, amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, una programació de tallers virtuals per avançar cap a la transició energètica.

En el conjunt del cicle es vol d’ajudar a les famílies, comerços i empreses a estalviar energia i molta despesa econòmica, i introduir conceptes com l’autoconsum fotovoltaic i la mobilitat elèctrica. Al Vallès Occidental s’han programat 6 tallers en directe a traves de la plataforma Youtube i Zoom, amb disponibilitat de disposar posteriorment de la sessió enregistrada, basats en recomanacions d’estalvi per que els usuaris trobin solucions als seus consums i costos energètics, i interacció en directe amb els assistents a través del xat.

El conseller de l’Àrea de Territori, Carles Rodríguez explica que “l'estalvi i l'eficiència energètica, la transició energètica i les energies renovables són i seran cabdals, en uns moments que bona part de la ciutadania ens hem de quedar a casa moltes hores. Des del Consell Comarcal, amb la Diputació de Barcelona, hem treballat una proposta transversal, que pugui donar resposta a la ciutadania, als comerços i a les empreses, amb tallers pensats per als diferents col·lectius, amb l’objectiu de fer un pas endavant en la transició energètica”.

La programació de tallers gratuïts és la següent:

  • 15 de juny, a les 16:300h: Estalvi i eficiència energètica a la llar. ZOOM
  • 17 juny, a les 15.30h:  Estalvia al teu comerç ZOOM
  • 19 juny, a les 15.30h: Estalvia a la teva empresa ZOOM
  • 22 juny, a les 19h: Biomassa, l'energia renovable de proximitat. YouTube live
  • 29 juny, a les 19 h: Ha arribat l'hora de comprar un cotxe elèctric (o no) YouTube live
  • 30 juny, a les 19h:  Autoconsum, plaques solars...de què estem parlant? YouTube live

Totes les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.

A Catalunya, la Setmana de l'Energia està organitzada per l'Institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Ajuntament de Barcelona, Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida.

Arxivat a: General
Programació de tallers gratuïts per la Setmana de l'Energia 2020