Buscador per paraules clau
12 març 2020

El programa “Dona i ocupació de qualitat a la indústria” busca mentores per acompanyar les 30 dones participants

El projecte “Dona i ocupació de qualitat a la indústria” que ha posat en marxa recentment el Consell Comarcal necessita mentores per a les tasques d’acompanyament i assessorament a les dones participants. El programa, que té la missió de preparar les dones per al seu accés a la indústria i fomentar la igualtat de gènere i la qualitat de l’ocupació en aquest sector, ja comença a caminar després que s’hagi tancat el procés de selecció amb 30 dones inscrites.

Una de les accions més importants del projecte és, precisament, establir la figura d’una mentora amb reconeixement en l’àmbit de la indústria, que acompanyi en el procés d’inserció laboral o d’emprenedoria a les dones que hi participin. Amb aquesta acció es pretén aconseguir els següents objectius:

En primer lloc, establir una “relació mentora-participant” que aporti coneixement, suport i visibilitat a l’accés i permanència en el mercat de treball de les participants. En segon lloc, acompanyar, assessorar, informar i guiar a través de l’experiència professional de la mentora, en pro del benefici del desenvolupament professional de les dones participants. En tercer lloc, transferir el Know how (coneixement i saber fer) per facilitar l’evolució personal i laboral de les dones participants essent una guia per al seu creixement. I, per últim, posar en valor els perfils de les mentores com a persones empàtiques i amb bona predisposició que disposen de bagatge professional consolidat.

Les mentores han de ser dones amb experiència en el sector industrial i que estiguin en actiu. L’acompanyament que realitzin serà sempre en funció de la disponibilitat de les mentores i les dones participants i es podrà fer tan presencialment com a través de videoconferència. Les dones interessades a realitzar aquestes tasques de mentoria poden contactar amb el Consell Comarcal (salazarld@ccvoc.cat o el telèfon 93.727.35.34 extensió 301).

La iniciativa “Dona i ocupació de qualitat a la indústria” es realitzarà al llarg del 2020, fins al 31 de desembre. El projecte es desenvolupa en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals 2019 del Servei Públic d’Ocupació i és finançat pel SOC, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Trabajo i la Diputació de Barcelona en el marc de la Xarxa de Governs Locals. 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail