Buscador per paraules clau
30 maig 2020

El Consell Comarcal recorda a l’Ajuntament de Terrassa que qui té la competència per autoritzar la bestreta a l’empresa concessionària dels menjadors escolars és el Departament d’Educació de la Generalitat

En resposta al comunicat emès per l’Ajuntament de Terrassa, el Consell Comarcal recorda al govern terrassenc que, com són coneixedors, qui té la competència per autoritzar un pagament per avançat a l’empresa concessionària del servei de menjador és el Departament d’Educació de la Generalitat, en virtut de la Resolució del Conseller d’Educació que declara la suspensió dels contractes de menjador. Així li va comunicar formalment el Consell Comarcal a l’Ajuntament de Terrassa el dia 27 d’abril.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez  assegura que “el Consell Comarcal comparteix amb l’Ajuntament de Terrassa la voluntat de poder fer avançaments a les empreses, un fet que ajudaria moltes persones treballadores de la comarca en aquests moments delicats, però en virtut de la resolució del Conseller no es pot fer. El que ja li vam traslladar a l’Ajuntament de Terrassa és que podien comptar amb la nostra col·laboració per demanar a la Generalitat que si es fan aquests pagaments els tinguin en compte en la liquidació del curs escolar. Aquesta decisió només pot venir del Departament”. Gimenez demana “que l’Ajuntament de Terrassa aclareixi amb tota al transparència l’estat d’aquesta qüestió, per donar resposta a uns treballadors i treballadores que ho estan passant malament. No és moment de retrets i de buscar culpables sinó que és moment de treballar conjuntament per buscar solucions. Des del primer moment hem compartit l’angoixa amb l’Ajuntament de Terrassa, en el marc de gestió del Consell i tenint en compte quines són les nostres competències i quines no”.

La competència dels menjadors escolars és de la Generalitat de Catalunya i per tant és aquesta la que determina el règim d’indemnitzacions dels danys i perjudicis amb el qual s’ha de garantir el reequilibri econòmic a les empreses concessionàries i assumir, si cal, el seu pagament en virtut de la Resolució del Conseller d’Educació que declara la suspensió dels contractes de menjador.

Quan l’Ajuntament de Terrassa va demanar al Consell Comarcal aquesta autorització el dia 22 d’abril, el Consell Comarcal va traslladar la consulta al Director General del Departament d’Educació. La Direcció General d’Ensenyament, davant d’aquesta demanda d’autorització, va comunicar al Consell Comarcal que els pagaments a compte no poden autoritzar-se per la regulació que la pròpia normativa estableix. Així es va traslladar a l’Ajuntament. Us adjuntem la carta que el dia 27 d’abril es va fer arribar a la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa des del Consell Comarcal on s’explicava l’estat de la qüestió.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail