Buscador per paraules clau
29 maig 2020

El Consell Comarcal programa dos tallers gratuïts sobre consum responsable i eficiència energètica a la llar per la Setmana del Medi Ambient

El Consell Comarcal ha programat diferents actuacions de divulgació i conscienciació ambiental en el marc de la Setmana del Medi Ambient que es commemora a l’entorn del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient. Des de l’ens comarcal es vol incidir en diferents aspectes que treballa habitualment, com el consum responsable, l’ús de la biomassa com a energia renovable de proximitat que cuida dels nostres boscos, la qualitat de l’aire, l’eficiència energètica o el turisme sostenible. També es vol conscienciar sobre aspectes relacionats amb la importància de construir ciutats circulars i la mobilitat sostenible per avançar envers els objectius de reducció d’impacte ambiental a la comarca.

El vicepresident del Consell i conseller de Territori, Carles Rodríguez, ha explicat que “volem donar a conèixer tot el que es fa des del Consell Comarcal pel medi ambient, des de diferents àmbits de l’organització perquè estem convençuts que hem de plantejar una sortida de la crisi post-Covid emmarcada en aquest escenari de treball transversal pel medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic”. “Posem una especial atenció en totes les accions a l’entorn de l’eficiència energètica i també volem fer un salt endavant en la responsabilitat individual de cadascú en accions com el consum, el turisme, la qualitat de l’aire o la mobilitat”, afegeix Rodríguez.

El conseller explica que “aquesta aposta està alineada amb l’acció a Europa, marcada pel Pacte Verd Europeu que va ser aprovat al desembre de 2019, un full de ruta per fer que l’economia de la UE sigui sostenible transformant els reptes en matèria de clima i medi ambient en oportunitats en totes les àrees d’actuació i fent que la transició sigui justa i integradora per a tothom”. Aquesta prioritat també ha quedat recollida en el Pla de recuperació econòmica per Europa presentat al Parlament Europeu el 27 de maig.

Durant la setmana vinent, des del Consell Comarcal cada dia es difondran missatges de conscienciació ambiental. També s’han programat dos tallers virtuals referents a consum sostenible i estalvi energètic. Sempre seran a través de la plataforma ZOOM, de forma gratuïta i amb inscripció dels següents enllaços.

En aquest marc, el Consell Comarcal està ultimant una proposta per la Setmana de l’Energia Sostenible, que es celebra des del 22 al 28 de juny, amb el suport de la Diputació de Barcelona, per poder oferir tallers online específics sobre aquesta temàtica.

INCRIPCIONS:

 

 

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail