Buscador per paraules clau
29 maig 2020

El Consell Comarcal del Vallès Occidental demana que les targetes d’ajut de menjador també estiguin actives a l’estiu, en període no lectiu

Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental es fa una valoració positiva del funcionament del sistema de targetes moneder que s’ha posat en marxa durant la crisi de la Covid-19. Aquestes targetes han permès a les famílies poder planificar les seves compres en comerços de proximitat en una mesura que no ha estigmatitzat els nens i nenes i els ha permès seguir garantint la seva suficiència alimentaria. Tenint en compte l’impacte socioeconòmic de la pandèmia, el Consell Comarcal ha sol·licitat al govern de la Generalitat que aquestes targetes moneder puguin seguir sent vigents els propers mesos d’estiu, en període no lectiu.

El president del Consell Comarcal assegura que “plantegem aquesta petició al Govern per tal de poder afrontar la delicada situació de moltes famílies en l’escenari post-Covid i així garantir que aquests infants segueixen rebent una alimentació adequada”.

Al mateix temps des del Consell Comarcal també s’està fent un seguiment acurat de les sol·licituds d’Ajuts Individuals de menjador pel curs 2020-2021. Giménez assegura que “a les dificultats que suposarà per a moltes famílies la necessitat d’una menor ocupació de les aules i el planteig d’un model híbrid, haurem d’afegir també el seguiment acurat de les necessitats econòmiques per a subsistència alimentaria de les famílies més vulnerables. Estarem amatents a les noves necessitats que puguin sorgir per tal de poder treballar conjuntament amb el Govern la millor solució per a poder donar-hi resposta”.

Segons les dades disponibles, l’impacte de la Covid-19 pot agreujar la situació econòmica de moltes famílies els propers mesos. A 29 de maig, s’han realitzat ja 10.491 ERTOs a la comarca, amb més de 92.200 persones afectades. Més del 29% de persones assalariades del Vallès Occidental estan en situació d’ERTO i la taxa d’atur d’abril es situa ja al 13’16%, a esperes de comprovar l’evolució amb les dades del mes de maig.

En aquest context, una de preocupacions del Consell Comarcal és la suficiència alimentaria dels infants vulnerables de la comarca. Aquest curs escolar 2019-2020 hi ha un total de 17.723 nens i nenes amb ajut de menjador i preocupa què passarà amb l’alimentació d’aquests infants durant el període no lectiu.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail