Buscador per paraules clau
27 maig 2020

La Xarxa d’espais de fabricació digital del Vallès Occidental ha contribuït amb 18.000 peces de protecció en la lluita contra la COVID-19

Des de l’inici de la situació d’emergència sanitària al mes de març, sis dels espais que actualment formen part de la Xarxa que impuls i dinamitza el Consell Comarcal del Vallès Occidental han produït més 8.000 viseres de protecció, gairebé 7.000 protectors d’orelles per a les mascaretes, més de 600 obridors de portes o 67 ulleres. Aquestes dades posen de manifest la gran tasca iniciada per aquests espais de fabricació, com el @fablabterrassa, Eclyps3, @FabLabStQ, @UABOpenLabs, @RipoLab Hacklab i Lab Castellar. Tots ells han activat xarxes locals de col·laboració, i han posat a disposició els seus recursos materials i humans per donar resposta als nous reptes sorgits per la crisi de la Covid-19.

Des del Consell Comarcal s’ha treballat de la mà dels ens locals per proveir-los de material per a la fabricació, la coordinació de demandes, especialment de les residències, i la distribució i entrega del material. El conseller de Desenvolupament Econòmic i alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, afirma que “des del Consell Comarcal del Vallès Occidental, volem agrair la tasca feta per tots aquests espais i la col·laboració de totes les entitats i empreses que han contribuït durant aquestes setmanes, fent donacions de material, oferint els seus productes i serveis per intentar combatre les conseqüències econòmiques i socials que ha generat la Covid-19.

Recentment, la xarxa s’ha compromès de nou a seguir elaborant material de protecció de forma solidària per a les activitats essencials i sanitàries. En aquest sentit, s’ha activat una campanya de micromecenatge  Makers del Vallès contra la COVID-19, liderada pels laboratoris d’innovació oberta de la Universitat Autònoma de Barcelona, els UAB Open Labs. L’objectiu és aconseguir aportacions per adquirir els materials consumibles necessaris i garantir la producció d’equips de protecció amb impressió 3D pel sector sanitari i assistencial,  i per si cal, fer front a les noves situacions davant la reincorporació als llocs de treball.

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail