Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal destinarà les assignacions econòmiques renunciades pels grups comarcals a la investigació mèdica de la lluita contra la Covid-19

El Consell Comarcal destinarà les assignacions econòmiques renunciades pels grups comarcals a la investigació mèdica de la lluita contra la Covid-19

21/05/2020

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental celebrat aquesta tarda ha aprovat destinar els imports que finalment resultin de les renuncies dels grups comarcals a les assignacions econòmiques que perceben com a grup a la investigació de la lluita contra la COVID-19. Les properes setmanes es mantindrà contacte amb diferents centres de recerca o mèdics per tal d’establir el millor destí possible en l’àmbit comarcal.

Durant la vigència de l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, diferents grups polítics amb representació al Consell Comarcal han presentat escrits de renuncia a les assignacions econòmiques que perceben com a grup. Aquestes renúncies s’han efectuat amb efectes a partir del 14 de març, i amb una vigència variable, en uns casos pel termini de tres mesos i en altres mentre duri l’Estat d’Alarma.

Els grups que han reunciat a les assignacions són el PSC, ERC, Junts per Catalunya, En Comú Podem, Ciutadans, Tot per Terrassa i el PP. El grup de CAM- AMUNT ha decidit no reunciar atès que segons han manifestat destinen aquests recursos a projectes de caire social. Per aquest motiu aquest grup s'ha abstingut en la votació. L'acord s'ha aprovat amb els vots a favor de la resta de grups.

Per poder destinar el imports resultants de les renúncies efectuades a la investigació de la lluita contra la COVID-19, caldrà seguir al tramitació prevista a la Llei General de Subvencions. A tal efecte s’habilitarà la partida corresponent en el pressupost comarcal per tal de poder transferir aquests fons a l’entitat que s’acordi.

Aquest acord s’ha pres en el marc del Ple del Consell Comarcal celebrat aquesta tarda en format virtual. Aquesta és la primera sessió plenària d’aquestes característiques que celebra la institució i s’ha pogut seguir també en directe pel canal de YouTube del Consell. El Ple també ha aprovat una modificació de crèdits del pressupost comarcal i ha donat compte de totes les accions realitzades en el marc de la pandèmia de la Covid-19.

 

Arxivat a: General
El Ple del Consell Comarcal s'ha celebrat telemàticament aquesta tarda

Arxius adjunts