Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal edita un catàleg de l’oferta formativa professional al Vallès Occidental per facilitar la preinscripció pel curs 2020-2021

El Consell Comarcal edita un catàleg de l’oferta formativa professional al Vallès Occidental per facilitar la preinscripció pel curs 2020-2021

06/05/2020

En vista que les properes setmanes es pugui activar la preinscripció als centres educatius, el Consell Comarcal ha publicat avui el nou Catàleg de l’oferta formativa professional al Vallès Occidental, on s’hi pot trobar la informació dels cursos de formació professional amb una visió de conjunt. L’objectiu d’aquest producte és poder facilitar al jovent i les famílies l’elecció de les propostes formatives. El catàleg s’ha realitzat en el marc de la Mesa de la Formació i del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental.

El conseller comarcal d’Educació i Formació, Manuel Robles destaca “el treball en xarxa i la coordinació dels tres consells locals de la formació que hi ha a la comarca, per trobar línies d’actuació conjunta i com una de les línies a seguir treballant i potenciant durant els propers anys”. També apunta que “una d’aquestes línies és coordinar l’elaboració de materials amb visió de comarca sobre aspectes formatius, com podria ser aquest catàleg d’oferta formativa o  un altre que tenim previst més endavant sobre els certificats de professionalitat”. De la mateixa manera “una altra línia de treball és la participació activa del Consell Comarcal en les fires que s’organitzen des dels diferents municipis, per donar a conèixer l’oferta formativa. Es va fer a la fira celebrada a Sabadell i es fa els propers dies en la fira virtual que s’organitza a Terrassa”.

Formació professional i formació per l’ocupació

El catàleg reuneix tant la formació professional post obligatòria com la formació per l’ocupació. Es presenta per famílies formatives, municipis on es desenvolupa i també ofereix un llistat dels centres formatius que ho imparteixen.

La formació professional post obligatòria capacita per a l’exercici qualificat de diverses professions. S’organitza per famílies professionals que ordenen els ensenya­ments en cicles de grau mitjà i de grau superior. La formació per a l’ocupació està adreçada a les persones treballadores en situació de desocupació. S’organitza també per famílies professionals amb un ampli ventall d’es­pecialitzacions acreditades i homologades a la formació professional.

Participació comarcal a la Fira Terrassa Tria Futur

La Fira Terrassa Tria Futur mostrarà l’oferta educativa de la ciutat de manera virtual durant els dies 7, 8 i 9 de maig. A través del web triafutur.terrassa.cat es podrà accedir a píndoles, xerrades, estands, exhibicions i sessions d’orientació personalitzada per a tothom que necessiti orientar el seu futur formatiu i professional.

A través del web es podrà accedir a càpsules informatives de diferents centres educatius i formatius i als punts d'orientació personalitzats on totes aquelles persones interessades podran concertar una sessió personal d’orientació. El Consell Comarcal hi participa amb un estand virtual i també hi impartirà una xerrada virtual sobre les vocacions industrials.

Arxivat a: General
El catàleg es pot consultar online

Arxius adjunts