Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal crea un espai web amb informació i recursos sobre temàtiques relacionades amb la Covid-19

El Consell Comarcal crea un espai web amb informació i recursos sobre temàtiques relacionades amb la Covid-19

20/04/2020

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha creat un directori de recursos al web de la institució que centralitza tota la informació relacionada amb la crisi sanitària. S’hi pot accedir des de la portada de www.ccvoc.cat i ofereix informació específica per a diferents temàtiques com ocupació i empresa, ofertes de feina, comerç, drets socials, atenció a les dones, gestió emocional i processos de dol, voluntariat, turisme i fabricació de material sanitari, entre d’altres.

Aquest espai web sobre la Covid-19 va dirigit a la ciutadania en general, als mitjans de comunicació i també és de gran suport per les persones que atenen a la ciutadania des dels diferents àmbits del Servei d’informació i suport emocional del Consell Comarcal.

Es tracta d'un directori de recursos dividit en diferents apartats i temàtiques, amb informació que pot ser útil per a tothom. Cada apartat conté informació proporcionada pels diferents serveis del Consell Comarcal i que s’ha cregut d’interès per a la població, una informació que ha de poder respondre les diferents preguntes que es puguin formular des de la ciutadania. Els apartats es van actualitzant permanentment.

En aquest moment, la informació disponible és la següent:

Informació general: recursos que faciliten una informació bàsica i general sobre la malaltia de la Covid-19 i el confinament derivat d'aquesta crisi. S'hi pot trobar un document que respon a les preguntes freqüents sobre el confinament que facilita Protecció Civil i que s'actualitza de forma constant. També informació de serveis que ofereix el Consell Comarcal, com el Servei d'informació i acompanyament emocional a la ciutadania del Vallès Occidental.

Ocupació i Empresa: informació i recursos relacionats amb l'ocupació. Aquest apartat va dirigit a les persones treballadores i a les empreses i persones autònomes que necessiten informació sobre com afecta la Covid-19 al sector de l'ocupació a la nostra comarca.

Ofertes de feina: en aquest apartat es faciliten les ofertes de feina derivades de la crisi sanitària del Coronavirus.

Comerç: informació sobre les mesures que afecten el comerç en relació a la Covid-19 i informació sobre els productors locals i de proximitat que poden oferir servei a domicili en aquest confinament.

Habitatge: accés a l’atenció ciutadana que ofereix l’Oficina Comarcal d’habitatge del Vallès Occidental i informació sobre la modificació de les mesures que es produeixen en el camp de l'habitatge durant aquesta crisi.

Drets socials: informació i recursos relacionats amb els serveis d’atenció socials arran de la situació creada per la Covid-19. Podeu trobar informació destinada als diferents col·lectius socials, com infants i adolescents o gent de la tercera edat.

Atenció a les dones: es faciliten recursos i serveis d'atenció a les dones que, durant aquest confinament, pateixen una situació de violència masclista. S'hi poden trobar els contactes dels diferents Serveis d'Atenció a les Dones de la comarca i altres.

Joventut: en aquest apartat, dirigit als i les joves, es poden consultar els serveis d'informació i assessorament juvenil de la comarca i de les Oficines Joves de Terrassa i Sabadell.

Gestió emocional i processos de dol: recursos i consells sobre com passar de la millor manera possible el confinament i els processos de dol.

Ciutadania i immigració: informació necessària sobre el Coronavirus en diferents idiomes. També, l'enllaç al Servei de primera acollida i estrangeria i al Servei de traducció i interpretació per a persones nouvingudes del Vallès Occidental.

Convivència i voluntariat: informació sobre alguns serveis de voluntariat que duen a terme alguns ajuntaments del Vallès Occidental.

Xarxa de fabricació de material sanitari: informació sobre les iniciatives locals per a la fabricació de material sanitari.

Turisme: informació sobre els ajuts disponibles per donar suport a microempreses i professionals del sector turístic. Llistat de persones productores que fan servei a domicili.

Dades de la comarca: apartat on s'aporten les dades actualitzades sobre l'afectació del Coronavirus al Vallès Occidental, destacant el nombre de casos positius de la malaltia.
Notes de premsa: aquí es pot trobar el recull de les notes de premsa que s'han publicat des del Consell Comarcal durant la crisi del Coronavirus.

Arxivat a: General
Imatge dels diferents apartats del directori de recursos

Arxius adjunts