Portada > Actualitat > Notícies > La línia gratuïta del Consell Comarcal ofereix acompanyament i suport a la població del Vallès Occidental que viu una situació d’alta càrrega emocional

La línia gratuïta del Consell Comarcal ofereix acompanyament i suport a la població del Vallès Occidental que viu una situació d’alta càrrega emocional

02/04/2020

El nou servei comarcal d’informació i suport a la ciutadania està acompanyant els veïns i veïnes del Vallès Occidental en un alt moment de càrrega emocional per la ciutadania. La situació provocada per la Covid-19, en una comarca molt afectada per la pandèmia, ha fet aflorar dificultats i angoixes de moltes persones que troben en la línia 900 29 35 34 un suport pel seu dia a dia. En la seva primera setmana de servei, la línia està rebent unes 80 trucades diàries. L’escolta activa que es fa des de la línia 900 suposa un acompanyament important per les persones que hi truquen. Un 40% de les trucades busquen una informació concreta, però el 60% restant volen un acompanyament emocional. Cal destacar, que d’aquestes, aproximadament un 20% són per a acompanyament en processos de dol.

Les persones que hi truquen expressen estats físics, anímics, situacions d’angoixa, tristesa o fins i tot incapacitat de la gestió emocional a casa amb insomni o ansietat. També es posa de manifest la preocupació de moltes persones pels seus familiars que viuen en residències i així mateix es fa acompanyament en processos de dol.

Pel que fa a les demanes d’informació, es concentren en dubtes sobre el confinament, temes legals en relació a la custòdia dels infants, suport a la gent gran o qüestions relacionades amb la pèrdua del lloc de treball o de situació d’ERO a l’empresa on treballa, així com preguntes relacionades amb l’habitatge i els ajuts disponibles. També hi ha persones que truquen preocupades per familiars o amistats i volen suport per poder-los acompanyar en la seva angoixa.

Al mateix temps, des del Servei d’Informació i acompanyament emocional es fa suport als ajuntaments en la seva tasca de seguiment de les persones més vulnerables. En aquesta vessant, cal destacar el seguiment que s’està fent a persones grans que es troben en situació de vulnerabilitat, moltes d’elles vivint soles.

El servei s’ha creat amb la participació de personal de tota la institució i s’ha format un equip de 16 persones d’atenció directa, majoritàriament psicòlogues, que treballen a diferents àrees i ara es dediquen a aquest servei essencial.  També es compta amb persones habituades a l’atenció al públic i també en suport en gestió del dol i altres que realitzen tasques de suport. Atenent a les mesures decretades en el marc de l’Estat d’alarma, totes les persones que hi participen ho estan fent en mode de teletreball. L’equip està treballant en les diferents vessants del servei.

 

Arxivat a: General
.