Buscador per paraules clau
19 març 2020

L’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència acompanya les famílies que atén tenint en compte l’excepcionalitat imposada pel COVID-19

L’equip tècnic de l’EAIA del Consell Comarcal, format per 25 professionals, ha adaptat la seva activitat a les circumstàncies de confinament imposat pel COVID-19 per seguir acompanyant les famílies en aquesta situació, amb cura, professionalitat, serenitat, presència i responsabilitat. Des de l’EAIA s’atenen infants, joves i famílies molt vulnerables i que es troben es situació de risc greu i/o en desemparament. És important en aquests moments d’excepció poder minimitzar riscs i estar presents acompanyant a les families. Aquest acompanyament s’ha realitzat a més de 60 famílies aquest inici de setmana i s’ampliarà en els propers dies a aquelles famílies en seguiment per part de l’Equip que ho necessitin.

En un moment tan fràgil, vulnerable i incert com l’actual, des de l’Equip d’Atenció a la Infància s’ha repensat i recreat la forma d’acompanyar a les famílies, petites i grans tenint en compte l’excepcionalitat i el repte que ens imposa el COVID-19. L’equip de l’EAIA del Consell Comarcal del Vallès Occidental, des del compromís vers les famílies que acompanya i vers el seu encàrrec social, ha vist indispensable generar espais de suport a través del contacte telefònic, el whats app o les videotrucades. 

Així doncs, aquest inici de setmana l’acompanyament ha anat encaminat a fer recordatori de les consignes acordades pels poders públics per tal d’evitar la propagació del virus, a donar suport emocional per rebaixar angoixes i pors, compartir consignes, recursos i orientacions d’activitats adaptades per el moment de confinament. 

Un dels recursos que s’ha elaborat són fitxes amb recomanacions i orientacions per als infants durant el confinament: 

– Seguir les recomanacions sanitàries per evitar la propagació del virus i mantenir la calma. Tot això passarà.
– Mantenir uns horaris i una rutina. Anar a dormir i llevar-se a la mateixa hora, establir rutines per les feines i horaris de joc de forma col·laborativa i les quals participin els infants.
– Canviar d’espais de la casa.
– Pot ser un bon moment per treballar els reptes d’autonomia. Moltes de les tasques de la llar poden ser realitzades per ells i elles.
– La por pot ser una de les emocions més intenses aquests dies. Els nens i nenes perceben una situació d’alerta. És important resoldre dubtes i pors. 
– Posar uns horaris a les pantalles i fer jocs en família.
– Benvingut sigui l’aborriment, així aflorarà la creativitat.
– Es un bon moment per treballar amb infants i adolescents valors com la curs, l’empatia, la cooperació, la responsabilitat i la solidaritat. També de prendre consciència col·lectiva per protegir la seva salut i la dels més vulnerables.
– Cuidar-nos (els adults) en la mesura del possible per també poder cuidar els nostres fills i filles. 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail