Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal requereix a l’empresa prestadora del Servei d’Atenció Domiciliaria que proporcioni el material de protecció necessari a les treballadores del servei per prevenció davant el Covid-19

El Consell Comarcal requereix a l’empresa prestadora del Servei d’Atenció Domiciliaria que proporcioni el material de protecció necessari a les treballadores del servei per prevenció davant el Covid-19

13/03/2020

El Consell Comarcal ha requerit a l’empresa prestadora del Servei d’Atenció Domiciliària al Vallès Occidental, People Plus Innovation del Grup Optima, que proporcioni de forma immediata a les treballadores del servei el material de protecció necessari per tal que puguin realitzar la tasca d’atenció a les persones més vulnerables. Des del Consell es requereix a l’empresa que es proporcionin guants d'un sol ús, bates i mascaretes a totes les treballadores, a més de sabons desinfectants. Aquest material s'ha d'utiltizar en les intervencions de cura i assistència, així com també en tots els casos que la tasca encomanada no pugui garantir la distància interpersonal de seguretat que recomana el Govern de la Generalitat . A part d’aquelles mesures addicionals d’autoprotecció, que es garanteixin també totes les que l’empresa tingui en els seus protocols d’atenció, així com les que aconsellades per riscos laborals.

El Consell Comarcal considera imprescindible que es proporcioni aquest material de forma immediata i es reserva el dret a emprendre les mesures necessaries en cas que no es compleixi aquest requeriment. El Consell considera que cal protegir les treballadores que estan desenvolupant un servei essencial de protecció en un col·lectiu especialment vulnerable com és el de la gent gran. Per això, des que a inicis de setmana es va elevar el grau d’Alerta per la propagació del Covid-19, el Consell ha vetllat i està vetllant per tal que s’apliquin totes les mesures de protecció necessaries. 
 
Així mateix es requereix a l’empresa prestadora del servei que traslladi a les treballadores tota la informació i els protocols referent a les mesures d’autoprotecció que ja teníem acordades i que ara son ratificades en el protocol: “Mesures de protecció i d’actuació per als professionals del servei d’atenció a domicili (SAD) per la COVID-19” facilitat per la Direcció General d’Autonomia Personal i la Discapacitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
Arxivat a: General
Imatge Informació COVID-19