Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal comença la implementació progressiva del teletreball i garanteix els serveis essencials a les persones

El Consell Comarcal comença la implementació progressiva del teletreball i garanteix els serveis essencials a les persones

12/03/2020

La meitat de la plantilla del Consell Comarcal treballarà ja demà des de casa com a mesura de prevenció davant la situació creada pel Covid-19. D’aquesta manera comença la implementació progressiva del teletreball que s’ha acordat aquesta setmana amb el Comitè de Salut Laboral del personal i es segueixen les recomanacions del govern català i espanyol. Paral·lelament el Consell Comarcal ha posat en marxa tots els mecanismes per poder garantir els serveis a les persones prestats per aquesta administració.

Aquest migdia s’ha fet una reunió del Comitè de Seguiment de les mesures d’actuació davant el Covid-19 i s’ha acordat com actuar en la nova situació d’Emergència decretada per la Generalitat. En tot moment es resta pendents de noves mesures de prevenció i ordres que es puguin dictar des dels governs català i espanyol.

Des de principis de setmana i tal com es va acordar amb el Comitè de Salut Laboral del Consell, ha estat treballant amb les direccions de les àrees i els serveis generals per tal que es puguin començar a implantar de forma progressiva però constant les mesures que permetin que els treballadors i treballadores pugueu treballar des de casa. La implementació del teletreball es farà de manera progressiva i comença demà divendres per prop de la  meitat de la plantilla.

Serveis essencials a les persones

Pel que fa als serveis a les persones, des del Consell s’han posat en marxa tots els mecanismes per garantir els serveis a les persones que es presten des de l’administració supramunicipal, com els Serveis Socials, l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència i el Servei d’Atenció Domiciliària.

Pel que fa al Servei d’Atenció Domiciliària a la gent gran, es vol garantir en tot moment l’atenció presencial al col·lectiu més vulnerable i que es pugui fer un seguiment i un acompanyament telefònic a la resta de famílies, en cas que la situació impedeixi fer atenció presencial generalitzada. El Consell Comarcal està treballant amb l’empresa concessionària del servei per tal de poder garantir aquestes mesures.

D'altra banda, atenent al tancament dels centres educatius, s'ha cancelat el transport escolar.

 

 

 

Arxivat a: General
Informació COVID-19

Arxius adjunts