Buscador per paraules clau
20 febrer 2020

El Vallès Occidental xiula contra l’LGTBI-fòbia al futbol en un acte protagonitzat pels clubs de la comarca

Una xiulada unitària contra l’homofòbia al futbol va mostrar ahir al vespre el compromís de la comarca en contra l’LGTBI-fòbia al futbol. Clubs, entitats i ajuntaments es van reunir en un acte organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Federació Catalana de Futbol que va tenir lloc a la seu de la delegació de l’FCF al Vallès Occidental-Sabadell, al Complex Esportiu Municipal Olímpia de Sabadell. L’espai es va omplir de gom a gom per mostrar el rebuig frontal del futbol i el futbol sala català envers les actituds homòfobes en els terrenys de joc i a la graderia.

La jornada, emmarcada dins del Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol, i que va comptar amb el periodista esportiu Sergi Garcés com a conductor, va ser un clam del món futbolístic i institucional per aturar qualsevol mostra de discriminació LGTBI en els camps i pavellons poliesportius, aplegant presidents i directius de fins a 51 clubs de la comarca. Així mateix, també hi van ser presents representants municipals del territori, directius de l’FCF i membres de l’estructura federativa. També hi van participar la vicepresidenta i consellera de Drets Socials, Miriam  Casaramona, i el vicepresident i conseller d’Esports, Carles Rodríguez, qui han explicat la tasca que es porta a terme des del Consell Comarcal i el compromís en l’erradicació de la l’LGTBI-fòbia.

En la trobada, el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, va exposar que “els clubs de futbol són una escola de valors, amb una responsabilitat més enllà de la pràctica esportiva”. En aquest sentit, va apuntar la transcendència “d’integrar la paraula diversitat sexual a altres com joc net i cooperació, apuntalant-la en tots els terrenys de joc setmana rere setmana”.

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va assegurar que “el respecte és un valor fonamental. L’educació en la tolerància des de la infància és la millor eina per erradicar aquestes conductes. Des de les institucions i els clubs hem de donar suport als nois i noies LGTBI dels equips, perquè totes les persones han de gaudir dels mateixos drets, independentment de qui i de com estimin, i fer esport amb llibertat, sense amagar-se de res ni de ningú”, ha indicat Soteras. Alhora, va remarcar que ha d’haver-hi “tolerància zero” davant actituds que “no tenen ni tindran cabuda en el futbol català”.

Per la seva part, la segona tinent d’alcaldessa de Sabadell, Marta Morell, va destacar la tasca de treball amb valors que duen a terme “tots els entrenadors dels equips de formació”, amb els nens i nenes. “Volem un futbol lliure de discriminacions. Per això cal molta lluita i sensibilització, amb la implicació de tots els agents aquí presents”, ha ressaltat.

Durant l’acte també es va  fer la lectura del manifest ‘Xiulem fora de joc a l’LGTBIfòbia’, posant en valor la necessitat de conscienciació i el treball en favor de la igualtat de totes les persones. Soteras, en nom de tots els clubs, i Giménez, en nom dels ajuntaments, van signar el document i van demanar l’adhesió de totes les entitats per tal que facin extensible l’acció en els partits de la jornada del pròxim cap de setmana, abans de tancar l’esdeveniment amb una sonora protesta simbòlica, xiulet en mà, de tots els assistents. La lectura del manifest va ser a càrrec dels representants dels ajuntaments presents a l’esdeveniment.

Tasca des del Consell Comarcal

Des del Consell Comarcal es porta a terme una tasca transversal per aplicar els valors del respecte i la diversitat en totes les polítiques d’actuació i per poder atendre el col·lectiu LGTBI.

El 2019 el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha signat acords amb els ajuntaments de Sabadell i Terrassa per garantir el Servei d’Atenció Integral LGTBI. D’aquesta manera, el servei dona també cobertura als municipis de menys de 20.000 habitants de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Vallès Occidental.

A més, per tal de seguir avançant com a institució en el reconeixement de la diversitat s’està elaborant un pla comarcal LGTBI, endegant i garantint polítiques d’atenció al col·lectiu LGTBI i de sensibilització en la prevenció de qualsevol conducta masclista, homòfoba i trànsfoba.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail