Portada > Actualitat > Notícies > Onze empreses de Castellbisbal reben el diploma “Compromís Vallès Circular”

Onze empreses de Castellbisbal reben el diploma “Compromís Vallès Circular”

31/01/2020

Un total d’onze empreses del municipi de Castellbisbal han rebut aquest dijous el diploma “Compromís Vallès Circular”, com a empreses compromeses amb l’economia circular i que estan iniciant accions envers el nou model econòmic. El lliurament s’ha fet en el marc del Brunch Empresarial que tenia per objectiu intercanviar experiències i coneixements sobre economia circular i indústria 4.0.

El vicepresident 1r i conseller de desenvolupament econòmic, industrial i treball del Consell Comarcal, Xavier Garcés, va destacar el paper de les empreses envers la transició cap a l’economia circular i la necessitat de fer canvis en el model productiu i industrial per avançar cap a un model més sostenible. Garcés va ser l’encarregat de lliurar els diplomes, acompanyat de l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà.

Les empreses que han rebut el diploma són: SMP Automotive Technology Iberica S.L.U., Basf Española S.L, Celsa Group, Delmon Group Iberica S.A, Fertiplus Agrosciences S.L, Gonvarri I.Centro de Servicios S.L, Laboratorios Maymó S.A, Lorefar S.l, Trapos y Cabos Rubí S.L, Vidrebany S.L., Viuda de Lauro Clariana S.L.

El Brunch Empresarial va comptar amb una gran participació d’empreses del municipi, que van reflexionar sobre el canvi de marc mental que requereix la transformació industrial amb la conferència de Verònica Kuchinow i a través de la Taula d’experiències de bones pràctiques d’economia circular i d’implementació de tecnologies 4.0 presentades per 10 empreses. Finalment, van compartir un espai de networking que va ser valorat molt positivament per les empreses i que obre la porta a futures sinèrgies.  Aquesta jornada ha comptat amb el suport del Consell Comarcal, que durant l’any 2019 ha mantingut una col·laboració amb l’ajuntament a través del Programa ENFEINA’T, amb una tècnica de serveis a empreses, i a través de les mesures del Pacte per la Reindustrialització de Vallès Circular a la indústria i Innovació 4.0.

Assessorament comarcal a les empreses

Durant l’any 2019, 68 empreses del Vallès Occidental han estat assessorades per apropar-les a l’economia circular com a estratègia per fer una activitat industrial més competitiva i sostenible. El 25% de les empreses pertanyen al sector Químic, un 22% a Fabricants de productes diversos, el 10% al sector Metal•lúrgic i Metall en general, un 6% al Tèxtil, el 4% a l’Agroalimentari i el 33% restant pertanyen a sectors tan diversos com el Packaging, Gestió de Residus, Paper, Farmacèutic, entre d’altres.

El contacte establert ha permès detectar el nivell de coneixement que tenen sobre els beneficis de l’economia circular, conèixer pràctiques de circularitat en marxa en el model de negoci i/o processos productius, detectar interessos i derivar-les als serveis d’assessorament i recursos que ofereix el Vallès Circular.  S’ha detectat que un 54% de les empreses tenen un coneixement alt-mig sobre els beneficis de l’economia circular, un 37% poc i un 9% no tenen cap coneixement. També s’han identificat més de 40 bones pràctiques i s’han identificat 16 empreses que poden actuar com a tractores per al canvi de model.

Per treballar més a fons, 20 empreses han rebut els serveis de la Plataforma de Tecnologia i Assessorament en economia circular, per abordar la transferència de coneixements i tecnologies ja existents així com solucions circulars per als reptes de les empreses relacionats amb temes com el tractament i reutilització d’aigües residuals, la transformació de residu a recurs o l’optimització de processos.

El “Vallès Circular a la indústria” és una de les 7 mesures del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental que té com a objectiu impulsar l’economia circular entre les empreses com una eina transformadora, d’innovació i de competitivitat, fent créixer el nombre d’empreses del sector industrial que incorporen la circularitat en el procés productiu i generen nous models de negoci.

Arxivat a: General
Entrega del diploma “Compromís Vallès Circular”

Arxius adjunts