Portada > Actualitat > Notícies > 25 persones finalitzen el seu període de treball al Consell Comarcal, al Consorci de Residus i a vuit ajuntaments de la comarca en el marc del programa de Treball i Formació

25 persones finalitzen el seu període de treball al Consell Comarcal, al Consorci de Residus i a vuit ajuntaments de la comarca en el marc del programa de Treball i Formació

30/01/2020

Aquest dijous dia 30 de gener finalitzen el seu contracte 25 de les 47 persones contractades ara fa un any en el marc del programa Treball i Formació del Consell Comarcal. Aquests treballadors i treballadores se sumen a la resta de persones contractades per un període de 6 mesos, que van acabar el seu contracte el passat mes de juliol. La consellera de Serveis Centrals, Eva Candela, les ha acompanyades en el seu darrer dia i ha fet balanç del seu pas pel Consell. També s’ha lliurat a cadascuna de les persones un document de reconeixement de les tasques desenvolupades durant aquests 12 mesos.

Els llocs de treball que han ocupat aquestes persones han estat diversos: 9 de peonatge de manteniment i jardineria, 14 d’auxiliar administratiu/va i 2 de tècnic/a; unes feines que han dut a terme en el marc dels següents projectes: “Garantir la Igualtat d’Oportunitats”, “Optimitzar  serveis de Promoció Econòmica”, “Optimitzar les TIC i l’administració electrònica” i “Millorar espais públics i infraestructures”.

Dotze d’aquestes persones han treballat directament a la seu del Consell Comarcal, una al Consorci per a la Gestió de Residus i la  resta han treballat en els  ajuntaments de Castellbisbal, Matadepera, Polinyà, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. Han participat en projectes de manteniment, gestió i millora d’espais, equipaments i recursos locals; millora de l’atenció a les persones i millora dels serveis públics i aprofitament de les tecnologies. 

El programa Treball i Formació va adreçat especialment a persones en situació d’atur de llarga durada i que per les seves característiques personals i socials estan en situació de gran vulnerabilitat social, com persones beneficiàries de la RGC, dones víctimes de violència masclista, persones aturades que no cobren cap prestació ni subsidi, etcètera.

S’anomena Treball i Formació perquè aquestes són les dues accions principals del programa: es combina un contracte laboral amb el suport d’una formació que permet millorar l’ocupabilitat de les persones que hi participen. Aquestes accions van acompanyades d’un seguiment personalitzat al llarg de tot el període de contractació que facilita des de l’adaptació al lloc de feina fins a l’adquisició de les competències clau més valorades al mercat de treball.

Aquest projecte és finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat pel Programa Operatiu del Fons Social Europeu. Enguany, l’edició a executar durant l’any 2020 s’ha iniciat el 30 de desembre de 2019, coincidint durant un temps amb les persones que ara finalitzen. 

Arxivat a: General
Comiat Treball i Formació

Arxius adjunts