Buscador per paraules clau
23 gener 2020

SEGUIMENT DE LES AFECTACIONS PEL TEMPORAL ‘GLORIA’ A LA COMARCA

El Vallès Occidental ha patit aquesta setmana els efectes de la borrasca ‘Gloria’, un temporal que ha provocat molts danys i afectacions a tot el territori català, especialment entre el dilluns 20 i el dijous 23 de gener. Des del Consell Comarcal, durant tota la setmana, s’ha aplicat el Protocol del Transport escolar i s’ha fet seguiment de les incidències i de la situació meteorològica a través del CECAT.

El diumenge 19 de gener el Pla NEUCAT va situar el Vallès Occidental en situació de risc “moderat” per neu des de les 18 hores de dilluns 20 fins a les 6 del matí del dimarts. A més, també es van activar els Plans INUNCAT i VENCAT.

El dilluns 20, l’ALERTA del Pla VENCAT va obligar la recollida de l’alumnat del Centre de Formació i Treball Flor de Maig ubicat a Collserola, al terme municipal de Cerdanyola del Vallès amb el Servei de Transport Escolar del Consell Comarcal.

Aquest servei es va efectuar a petició de la direcció del centre per les fortes ràfegues de vent que hi havia a la zona. D’aquesta manera, es va gestionar la recollida de l’alumnat una hora abans de l’habitual, una mesura que va afectar 44 alumnes d’ESO i 64 alumnes de PFI. Des del centre educatiu es va avisar a les famílies i es va reforçar la comunicació des del Consell Comarcal.

Per últim, el dimecres 22 de gener, Protecció Civil va avisar de la possibilitat de pluges fortes durant el vespre i la nit de dimecres a dijous, amb el risc d’intensitat i d’acumulació d’aigua que comportava. La comarca del Vallès Occidental es va situar, en el Pla INUNCAT, en risc “moderat” entre les 18 i les 24 hores del dimecres; i en risc “molt alt” a partir de les 12 de la nit i fins a les 6 del matí de dijous.

A partir d’aquesta emergència, des del Consell Comarcal es va fer un fort seguiment de la situació meteorològica per les possibles afectacions que pogués tenir sobre els serveis comarcals i el Servei de Transport Escolar.

Durant aquests dies de fort temporal també s’han produït algunes esllavissades i talls de carreteres que han afectat la mobilitat al Vallès Occidental.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail