Buscador per paraules clau
23 gener 2020

El Consell Comarcal aprova el manifest “Al Vallès Occidental xiulem fora de joc a l’LGTBI-fòbia” i convida els ajuntaments i clubs vallesans a adherir-s’hi

El 19 de febrer es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol, data en què va néixer el futbolista professional Justin Fashanu, símbol de la lluita del col•lectiu LGTBI+ (Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals). Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental es treballa en favor de la igualtat de totes les persones i aquest 2020 s’estan iniciant diferents accions de conscienciació a la ciutadania envers aquesta qüestió en el món del futbol. Les accions van encaminades a eradicar l'LGTBI-fòbia als camps de futbol i a què els jugadors i les jugadores puguin sentir-se lliures.

La Junta de Portaveus del Consell Comarcal ha aprovat un manifest per ratificar el compromís amb el col•lectiu LGTBI i donar suport a les entitats i xarxes d’entitats que treballin en favor del col•lectiu. Aquesta tarda s’ha fet lectura del manifest en el Ple comarcal. El manifest  assegura que “cal aconseguir camps de futbol lliures de masclisme, LGTBI-fòbia i racisme. Eliminar qualsevol forma de discriminació és cosa de tothom”. També vol mostrar el compromís  “amb el col•lectiu LGTBI” i donar suport “a les entitats i xarxes d’entitats que treballin en favor del col•lectiu”.

Des del Consell Comarcal es convida els ajuntaments de la comarca i els clubs de futbol del Vallès Occidental que ratifiquin aquest compromís,  endegant i garantint polítiques d’atenció al col•lectiu LGTBI i de sensibilització en la prevenció de qualsevol conducta masclista, homòfoba i trànsfoba.

Des del Consell s’iniciarà properament la campanya “Al Vallès Occidental, xiulem fora de joc a l’LGTBI-fòbia”, que contempla diferents materials de conscienciació i sensibilització per als més de 100 clubs de futbol base i futbol sala del Vallès Occidental.  La campanya es realitzarà al voltant del 19 de febrer amb diferents accions.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail