Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal difondrà consells per l’estalvi i l’eficiència energètica entre la població del Vallès Occidental

El Consell Comarcal difondrà consells per l’estalvi i l’eficiència energètica entre la població del Vallès Occidental

16/01/2020

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha iniciat aquest mes de gener el projecte “Prometeu. Energia eficient per a tu”, per promoure l’eficiència energètica entre la població. Durant tot l’any 2020, es realitzaran diferents actuacions informatives sobre quins són els drets energètics de la població i sobre quines mesures es poden prendre per tal de millorar l’eficiència energètica i com reduir la despesa i les factures en els subministraments bàsics a l’habitatge.

Aquest projecte es portarà a terme a Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall,  Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. Un equip de 4 informadores i informadors energètics es desplaçaran als municipis participants en el projecte, desenvoluparan campanyes informatives a l’espai públic i  s’establiran punts informatius tipus “paradeta” de forma puntual.

També es realitzaran tallers d’estalvi energètic per a la població en general i d’altres dirigits a col·lectius en risc de patir vulnerabilitat energètica, així com sessions d’atenció personalitzada a aquelles persones o famílies que ja pateixen vulnerabilitat energètica. Es faran visites a domicili per informar sobre com reduir el consum energètic, amb exemples pràctics relacionats amb les activitats a l'habitatge. Per últim, es realitzaran altres actuacions de divulgació d'informació en col·laboració amb campanyes globals, comarcals o locals.

El nom del projecte, “Prometeu. Energia eficient per a tu”, està inspirat en el mite de Prometeu de la mitologia grega, que va robar el foc sagrat a Zeus, i el va lliurar als homes que acabaven de ser creats. En aquest sentit, es pretén fer un paral·lelisme entre el foc de Zeus i l’energia, que està controlada per grans empreses.

Amb les diferents actuacions previstes es vol conscienciar la població sobre el consum d’energia i difondre bones pràctiques per reduir l’import de les factures. Es vol fer èmfasis en els drets de les persones a accedir als subministraments d’aigua, electricitat i gas natural, la xarxa existent d’atenció pública a la vulnerabilitat energètica, l’optimització tarifària dels contractes amb les companyies energètiques i les mesures de millora de l’eficiència energètica. 

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Minsterio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social en el marc del Programa ENFEINA’T, regulat per l’ordre TSF/150/2018 de 3 de setembre.

Arxivat a: General
Eficiència energètica

Arxius adjunts