Buscador per paraules clau
13 gener 2020

Un total de 55 joves de la comarca han trobat feina gràcies al projecte Singulars “Industrialitza’t i transforma el teu futur” impulsat pel Consell Comarcal amb 18 municipis de la comarca

Durant tot l’any 2019, 165 persones joves de 18 municipis del Vallès Occidental han participat en el projecte Singulars “Industrialitza’t i transforma el teu futur” amb l’objectiu d’acompanyar i millorar l’ocupabilitat de persones joves en el mercat de treball, donant a conèixer la indústria de la comarca i introduint-la com una opció de futur en la seva trajectòria professional. El projecte ha finalitzat amb un índex d’inserció del 35 % de les 165 persones joves. En concret s’han assolit 55 insercions laborals i 20 insercions educatives i molts/es joves estan participant en processos de selecció i amb possibilitats reals d’inserció.

El Projecte Singulars 2018 ha finalitzat amb una bona valoració i amb  uns resultats molt positius. És un projecte que engloba formació teòrica i pràctica, diverses accions d’orientació i inserció laboral, accions de participació en entitats socials, cíviques i culturals i un acompanyament i tutorització individuals al llarg de tot el programa. El projecte ha tingut com a objectiu fomentar les vocacions industrials entre la població jove del territori, contemplant diferents nivells d’especialització i formació i afavorint la inserció laboral i educativa. Els i les joves han realitzat 200 hores teòriques i 80 hores pràctiques en robòtica, alimentària, packaging, economia circular, indústria 4.0, logística i tèxtil. De tots els i les participants, 115 han realitzat pràctiques a diferents empreses de la Comarca.

El projecte cobreix territorialment 18 municipis de la comarca. S’ha desenvolupat mitjançant una agrupació coordinada pel Consell Comarcal d’entitats públiques i privades: l’Ajuntament de Badia del Vallès, l’Ajuntament de Montcada i Reixac, l’Ajuntament de Polinyà, l’Ajuntament de Ripollet, Biotecnal SA, Grupo Hada, Associació Epona, Escola del Vestir, Fundació Eurecat i la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest model ha estat valorat també molt positivament i en la convocatòria de l’any 2020 es reproduirà el treball col·laboratiu entre entitats público-privades de la comarca. L’objectiu per aquest nou projecte és donar continuïtat a aquest i seguir treballant les vocacions industrials i apostant per aquest sector de pes a la comarca.

El Projecte Singulars es porta a terme a 18 municipis de la comarca: Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç de Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, Montcada i Reixach,  Cerdanyola, Ripollet i Badia del Vallès. El projecte compta amb una subvenció pel Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançada pel Fons Social Europeu.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail