Portada > Actualitat > Notícies > Un total de 47 persones en situació d’atur s’incorporen al Consell Comarcal i a diferents ajuntaments del Vallès Occidental en el marc dels Programes Enfeina’t i Treball i Formació

Un total de 47 persones en situació d’atur s’incorporen al Consell Comarcal i a diferents ajuntaments del Vallès Occidental en el marc dels Programes Enfeina’t i Treball i Formació

07/01/2020

Aquest dimarts 7 de gener s’han incoporat al Consell Comarcal del Vallès Occidental 13 persones en el marc del Programa Enfeina’t i 34 més en el Programa Treball i Formació, per millorar les seves competències professionals i l’ocupabilitat a través de l’experiència laboral.

El Programa Enfeina’t és una iniciativa que té com a objectiu la inserció laboral de persones en situació de desocupació de llarga durada, amb un contracte laboral d’un any i un acompanyament durant la contractació i fins a la finalització del programa. Hi participaran 13 persones que portaran a terme activitats a 12 municipis: Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall,  Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses, Viladecavalls. Les persones participants procedeixen de 8 d’aquests municipis.

Al llarg de l’any 2020 es realitzaran activitats entorn de 3 projectes d’actuació comarcal. D’una banda, “Promoure el Consum sostenible”, en el qual treballaran 4 agents de promoció del consum sostenible amb una coordinadora tècnica, fent divulgació i  recolzament de nous hàbits de consum, posant l’èmfasi en l’aprofitament i la reutilització de productes i materials que permetin la transició a una economia circular. D’altra banda, es desenvoluparà el projecte “Afrontar la vulnerabilitat energètica”, amb 3 agents d’informació energètica i una coordinadora tècnica per evitar i atendre la pobresa energètica i difondre drets i recursos per un consum eficient de l’energia. I, per últim, el projecte “Implementar l’administració electrònica”, en el qual 4 persones treballaran com a auxiliars administratives en les diferents àrees del Consell Comarcal per donar suport l’aprofitament de les oportunitats d’eficàcia i eficiència que permeten les TIC, tenint en compte les directrius que marquen lleis relacionades amb la transparència, la protecció de dades o la igualtat de gènere.

El Programa Treball i Formació és una mesura inclosa en el Pla de Desenvolupament de Polítiques d'Ocupació del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya des de l'any 2013. Facilita l’experiència laboral i la formació de competències professionals a persones en situació d’atur i amb diferents perfils. De les 34 persones incorporades al Consell Comarcal, 21 estan en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni d’ajuts i preferentment majors de 45 anys. Sis dels contractes han estat per a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania i 7 per a dones en situació d’atur.  

Aquestes persones treballaran en el desenvolupament de 3 projectes comarcals. En primer lloc, 7 persones donaran suport a l’àrea de desenvolupament econòmic per potenciar l’activitat industrial i econòmica en general. Una d’aquestes treballarà en en la iniciativa “Per impulsar la reindustrialització i l’activitat econòmica”, en el marc del Pacte per la Reindustrialització. També s’executarà el projecte “Per renovar els serveis públics”, amb 25 persones que treballaran per modernitzar la gestió administrativa tot facilitant l’accessibilitat de la ciutadania en igualtat d’oportunitats. I, per últim, la iniciativa “Per millorar infraestructures comarcals”, amb 2 persones que realitzaran actuacions d’adequació, renovació i reparació dels espais comarcals.

La majoria de les persones contractades realitzaran treballs auxiliars, mentre que  7 persones realitzaran treballs tècnics de suport. Pel que fa a la durada dels contractes, 17 seran contractes de 6 mesos i altres 17 de 12 mesos. Un total d’onze persones desenvoluparan l’activitat bàsicament en el Consell Comarcal i 2 ho faran al Consorci per a la Gestió de Residus; mentre que 21 persones faran tasques en 11 ajuntaments de la comarca: Castellbisbal, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

Aquestes iniciatives estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, regulat el Programa Enfeina’t per l’Ordre TSF/150/2018 de 3 de setembre, i el Programa Treball i Formació per l’Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre. El Programa Treball i Formació té el cofinançament del Fons Social Europeu-“El Fons Social Europeu inverteix en el teu futur”.

Arxivat a: General
Imatge de la sessió de presentació

Arxius adjunts