Buscador per paraules clau
29 novembre 2019

L’Observatori comarcal participa en la celebració del vint-i-cinquè aniversari de la Xarxa d’Observatoris del Desenvolupament Econòmic Local

L’Observatori comarcal del Vallès Occidental va participar en la jornada de celebració del vint-i-cinquè aniversari de la Xarxa d’Observatoris del Desenvolupament Econòmic Local (XODEL), que va tenir lloc el passat dimecres 27 de novembre. La XODEL, integrada actualment per 21 observatoris i serveis d’estudis locals i comarcals de la demarcació de Barcelona, s’ha configurat com a un espai per compartir metodologies i coneixement, així com de debatre sobre diverses temàtiques relacionades amb el desenvolupament socioeconòmic del territoris.

L’esdeveniment, organitzat per la Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç, va reunir a professionals i experts en l’anàlisi d’informació socioeconòmica, responsables i personal tècnic dels ens locals de l’àmbit de la promoció econòmica.

La jornada va ser inaugurada per Eva Menor, Diputada presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona. A continuació, Cristina Rovira, sots directora general de Producció i Coordinació de l’Idescat, va presentar les perspectives de l’envelliment demogràfic a Catalunya.

Per la seva banda, els responsables actuals dels Observatoris van tenir l’oportunitat de compartir les seves experiències, fent un emotiu recorregut pels canvis esdevinguts al llarg d’aquest 25 anys, i de debatre sobre les seves visions de futur.

Es van celebrar dues taules rodones: una amb responsables anteriors d’observatoris i, l’altra, amb responsables actuals. En aquesta última va participar l’Enrique Ortega de l’Observatori comarcal del Vallès Occidental, una taula rodona en la qual es va debatre sobre les perspectives de futur dels observatoris.

La sessió va concloure amb diferents ponències dedicades a abordar temes emergents, com ara els Objectius de Desenvolupament Sostenible, la Nova indústria, el Machine learning i la comunicació intel·ligent .

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail