Portada > Actualitat > Notícies > Les treballadores i els treballadors del Consell Comarcal condemnen la violència masclista amb la lectura d’un manifest unitari amb motiu de la commemoració del 25-N

Les treballadores i els treballadors del Consell Comarcal condemnen la violència masclista amb la lectura d’un manifest unitari amb motiu de la commemoració del 25-N

25/11/2019

Les treballadores i els treballadors del Consell Comarcal del Vallès Occidental han realitzat aquest migdia una lectura conjunta d’un manifest unitari en commemoració del 25-N, el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

D’aquesta manera, el Consell s’ha adherit al manifest unitari que condemna les violències masclistes que pateixen les dones any rere any i en tots els àmbits, denuncia la societat patriarcal que situa les dones en una posició de desigualtat i reconeix la lluita constant i incansable dels moviments feministes; assegurant que, encara avui, es fa imprescindible seguir treballant conjuntament entre totes les administracions a favor de l’erradicació de les violències contra les dones.

Aquest manifest unitari està promogut per les següents entitats: la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’ACM (Associació Catalana de Municipis).

Durant l’acte, també s’han recordat algunes dades extretes de l’informe elaborat per l’Observatori del Consell Comarcal, unes dades preocupants sobre la violència contra les dones al Vallès Occidental. I és que cada dia es realitzen 5 denúncies diàries a la comarca vinculades a la violència masclista. I, el que és més preocupant: l’any 2018, de les 442 ordres de protecció incoades, 6 de cada 10 van ser denegades al Vallès Occidental. Aquesta xifra és superior a la del conjunt de Catalunya, on es deneguen 5 de cada 10; i, la diferència encara augmenta respecte al conjunt de l’Estat, on van ser denegades 3 de cada 10. És a dir, la proporció de denegacions a la comarca multiplica per dos la d’Espanya.

Per a l’acte, que s’ha fet al Hall de l'edifici Ègara del Consell, s’han col·locat a terra els noms de les víctimes per violència masclista que s’han produït al Vallès Occidental i a Catalunya aquest 2019. Oficialment, se’n comptabilitzen dues a la comarca i 16 en total en l’àmbit català.

Arxivat a: General
Imatge de la lectura conjunta del manifest
Imatge 2
Imatge 3
Imatge 4
Imatge 5

Arxius adjunts