Buscador per paraules clau
21 novembre 2019

El Consell Comarcal treballa amb els ajuntaments per impulsar una nova fiscalitat verda i la simplificació administrativa per a les indústries

El Consell Comarcal ha acollit avui la sessió de treball amb els ajuntaments de la comarca “Fiscalitat verda amb afectació a la indústria, llicències d’obres i activitats”. A la sessió, s’ha presentat la mesura de Fiscalitat local i simplificació administrativa amb afectació a la indústria, en el marc del Pacte per la Reindustrialització impulsat pel Consell i que es treballa de forma conjunta amb altres projectes estratègics del Consell Comarcal, com són el Vallès Circular i el Pla d’Acció per a la Millora de la Qualitat de l’Aire.

Uns dels treballs que s’estan fent actualment és avaluar l’impacte de les bonificacions en el teixit empresarial vinculades amb la fiscalitat verda, que té com a finalitat incentivar l’economia circular, la sostenibilitat, la transició i eficiència energètica, en el context d’emergència climàtica que viu actualment el planeta. “Les administracions públiques tenim un gran repte, que és la lluita contra el canvi climàtic, que ha d’impregnar la majoria de polítiques implantades”, declara Yolanda Rivera, regidora d’economia de l’Ajuntament de Castellar del Vallès. “Hem d’avançar cap a una fiscalitat verda en el context de canvi climàtic”, afegeix Carles Rodríguez, vicepresident 3r del Consell Comarcal i conseller de Territori i transició ecològica.

D’altra banda, també es treballa per establir una millor coordinació entre ajuntaments de les bonificacions i els tràmits administratius de les empreses. En aquest sentit, tal com destaca el conseller i regidor a l’Ajuntament de Sant Cugat Pere Soler, és important “l’harmonització fiscal entre tots els ajuntaments per compartir aspectes innovadors en fiscalitat i facilitar el desplegament de l’activitat industrial del Vallès Occidental”. Soler posa l’accent sobre la necessitat de proposar millores en els procediments de les llicències d’obres i activitats: “Sovint ens trobem amb molts impediments”, subratlla.

Yolanda Rivera, en aquest sentit, explica que l’objectiu de l’actuació és disposar d’un protocol de simplificació, millora i qualitat de les llicències d’obres i d’activitat a la comarca del Vallès Occidental. “Malgrat els esforços dels ajuntaments venen realitzat, creiem que encara hi ha marge de millora en la gestió i la tramitació de les autoritzacions locals en l’àmbit empresarial”, assenyala.

En aquesta sessió de treball han participat responsables tècnics dels ajuntaments vinculats a les ordenances, el medi ambient, les llicències d’activitats i obres i la promoció econòmica. Els treballs i resultats d’aquestes dues accions es preveuen de presentar a la Taula de fiscalitat local i simplificació administrativa del març de l’any vinent, en la qual hi participaran responsables polítics dels ens locals.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail