Portada > Actualitat > Notícies > El congrés Smart City Expo World presenta el Vallès Circular com una iniciativa territorial innovadora

El congrés Smart City Expo World presenta el Vallès Circular com una iniciativa territorial innovadora

20/11/2019

La iniciativa Vallès Circular ha estat seleccionada d’entre més de 500 propostes i ha estat presentada aquesta setmana en el congrés Smart City Expo World celebrat a Barcelona. Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, va presentar ahir el projecte en l’Àgora central del Congrés, com una iniciativa territorial innovadora per avançar cap a l’economia circular. Durant la jornada d’ahir, el president del Consell, Ignasi Giménez i el conseller de Territori i transició ecològica, Carles Rodríguez, van mantenir contactes amb empreses vallesanes del sector que exposen les seves solucions tecnològiques al Smart City Expo.

Junt amb el Vallès Circular es van presentar també les experiències de Circular Oslo, l’Agència Nacional de Medi Ambient de Singapore i propostes d’empreses i consultories.  El president del Consell Comarcal va fer referència al context comarcal en el qual es desenvolupa el Vallès Circular i va destacar el seu caràcter territorial i col·laboratiu, orientat al treball en xarxa i la incorporació de coneixements i recursos. Ignasi Giménez va destacar “la necessitat de construir ciutats circulars sota els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides” i va assegurar que “cal posar la tecnologia smart al servei del desenvolupament sostenible”.

El president del Consell Comarcal ha ressaltat “la importància de treballar en favor de l’economia circular, a nivell ambiental per donar una resposta als reptes del planeta, a nivell econòmic per aprofitar l’oportunitat per la creació de nous negocis i d’ocupació i a nivell social per millorar les condicions de vida i el benestar de les persones” i va afegir que “les administracions locals són clau per promoure el canvi i la transformació en entorns urbans. Tenen un gran poder per aconseguir canvis significatius en els hàbits de consum i les dinàmiques del mercat a través de la definició de polítiques locals favorables i la incorporació dels principis de circularitat en la prestació de serveis i organització d’activitats educatives, comunitàries, culturals... i mitjançant la compra pública o la gestió urbanística i d’infraestructures.”

Recentment, la iniciativa Vallès Circular ha estat reconegut amb el premi BASF com a millor pràctica d’Economia Circular a Espanya, en la categoria de “millor iniciativa pública”. El premi està impulsat per l’empresa BASF junt amb el Club de Excelencia en Sostenibilidad.

 

Arxivat a: General
Auditori
Ignasi Giménez parlant sobre el Vallès Circular
Ponents
Ignasi Giménez i Carles Rodríguez

Arxius adjunts