Buscador per paraules clau
15 novembre 2019

El Vallès Occidental participa a la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb diferents activitats

S’organitzen activitats de sensibilització a diferents municipis de la comarca i es presenta la iniciativa Vallès Circular al Smart City Congress.

La Setmana Europea de la prevenció de residus comença demà amb un lema que ens recorda la necessitat d’actuar de manera diferent: Change your ways, reduce your waste”: “Canvia els teus hàbits, redueix els teus residus”. Des del Consorci per a la Gestió de Residus i des de la iniciativa Vallès Circular es plantegen diferents accions per arribar a la ciutadania i poder traslladar el missatge de la importància de la reducció en la generació de residus reutilitzant, recuperant, reparant i reduint els residus.

La Setmana Europea de Prevenció de Residus és una iniciativa que pretén organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus arreu d’Europa. En l’edició d’enguany, es vol posar el focus en l’educació i la comunicació en la prevenció de residus, per fomentar un canvi de comportament a l’hora de produir i comprar productes i gestionar aquests residus.

Pensa Circular

Aquest mateix objectiu és compartit pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i el Consell Comarcal, en el marc de la iniciativa Vallès Circular. És per això que una de les línies d’acció del Vallès Circular és l’acció “#Pensacircular que promou reflexions entorn el canvi d’hàbits per aconseguir abandonar el model lineal d’economia basat en basat en l’extracció, la fabricació, la utilització i l’eliminació de productes i materials. Des de #Pensacircular es donen consells, s’expliquen experiències pioneres o projectes comarcals que fomentin el consum circular i que puguin ser d’interès per a tothom. Durant la Setmana de la Prevenció, des del Twitter @Vallescircular s’aniran difonent missatges entorn la prevenció de residus.

Smart City Congres

Així mateix, el proper dimarts, 19 de novembre, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, participar a l’Smart City World Congress que es celebra a Barcelona. Concretament participa a la Taula sobre Economia Circular i Innovació en gestió de residus. En aquesta sessió es presenten solucions pràctiques aplicades en el Vallès Occidental, al costat d’altres de diferents territoris de Noruega, Luxemburg, Itàlia, Madrid i el Vallès Occidental.

Jornada: Els municipis i la gestió de residus

Per la seva banda, el proper dilluns el Consorci per a la Gestió de Residus presenta la campanya de sensibilització “Excuses o separes” a la 4ª Jornada “Els municipis i la gestió de residus” que es celebra a Barcelona organitzada per la Diputació de Barcelona i la Fundació Fòrum Ambiental. La participació del Consorci serà a la taula sobre Tendències i experiències d’implicació ciutadana en la recollida selectiva.

Activitats als municipis

Des del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental també s’organitzen diverses activitats per a la Setmana Europea de Prevenció de Residus, com l’Escape Room “Retorn a la Terra” a Sant Llorenç Savall i a Palau-Solità i Plegamans o l’exposició “Un Planeta Plastificat” a Polinyà, Rubí, Terrassa, Castellar, Rellinars i Ullastrell.

El calendari d’activitats és el següent:

16 Novembre

10:00 a 14:00h

SCAPE ROOM: RETORN A LA TERRA

SANT LLORENÇ SAVALL

16 Novembre

10:30 a 14:00h

UN PLANETA PLASTIFICAT

RUBÍ

17 Novembre

11:00 a 14:00h

UN PLANETA PLASTIFICAT

ULLASTRELL

18 Novembre

10:00

Visita al CTR-VALLES

MATADEPERA

18 Novembre

18:30 a 20:00h

TALLER DE SABÓ

RUBÍ

18 Novembre

18:30h a 20h

TALLER DE SABÓ

PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

19 Novembre

9:00 a 13:00h

UN PLANETA PLASTIFICAT

CASTELLAR DEL VALLÈS

20 Novembre

17:00h a 18:30 h

TALLER DE SABÓ

VACARISSES

20 Novembre

19h a 20:30h

TALLER DE COMPOSTATGE CASOLA

TERRASSA

21 Novembre

16:00h a 20:00h

UN PLANETA PLASTIFICAT

TERRASSA

22 Novembre

10:00

Visita al CTR-VALLES

TERRASSA

23 Novembre

10h a 14:00h

UN PLANETA PLASTIFICAT

POLINYÀ

23 Novembre

10:30

Visita al CTR-VALLES

RUBÍ

28 Novembre

17:00h a 20:00h

SCAPE ROOM: RETORN A LA TERRA

PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

30 Novembre

10:00h

Visita al CTR-VALLES

VACARISSES

30 Novembre

11:00 a 14:00h

UN PLANETA PLASTIFICAT

RELLINARS

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail