Buscador per paraules clau
19 desembre 2022

11 indústries del Vallès Occidental reben 3,8 milions d’euros dels fons Next Generation i 8 participen a les candidatures catalanes del PERTE d’automoció

Els Fons Next Generation de la Unió Europea financen projectes d’investigació, innovació, sostenibilitat i digitalització a través de diferents convocatòries. Recentment, s’han publicat les resolucions de dues d’elles: “Plans d'Innovació i sostenibilitat en la indústria manufacturera” i “Ajudes a projectes d'investigació i desenvolupament en intel·ligència artificial i altres tecnologies digitals i la seua integració a les cadenes de valor”. Entre les dues, 11 projectes d’empreses de la Vallès Occidental rebran un total de 3,8 Milions d’euros.

La convocatòria Plans d’Innovació i Sostenibilitat en la Indústria Manufacturera està destinada a finançar projectes de recerca industrial, desenvolupament experimental i projectes d’innovació en matèria d’organització i processos, o projectes que compleixin criteris d’innovació en sostenibilitat i eficiència energètica. Amb un import total de 1.778.929 € de subvenció més prèstec, quatre empreses de la comarca del Vallès Occidental són beneficiàries amb els següents projectes:

La convocatòria Ajudes a projectes d’investigació i desenvolupament en intel·ligència artificial i altres tecnologies digitals i la seua integració a les cadenes de valor té l’objecte d’incentivar i fomentar l’emprenedoria tecnològica i el desenvolupament d’accions que puguin afrontar els reptes de la digitalització, la Intel·ligència Artificial i altres tecnologies avançades en la seva integració en les cadenes de valor. 7 empreses del Vallès Occidental són beneficiàries amb un import total de 2.085.428€ de subvenció atorgada. La empreses son: SIMULACIONS ÒPTIQUES (Terrassa), GROOTS HYDROPONICS (Barberà del Vallès), DELECTA TECHNOLOGIES (Sant Cugat del Vallès), ACCENT ADVANCED SYSTEMS (Castellar del Vallès), GRUPO DE DESARROLLO EMPRESARIAL I MAS D MAS I (Terrassa), ALTERNATIVE ENERGY INNOVATIONS (Terrassa), i EMAGISTER SERVICIOS DE FORMACIÓN (Sant Cugat del Vallès)

Des del Consell Comarcal es disposa d’un servei d’acompanyament a les empreses industrials que tinguin interès en presentar projectes a convocatòries dels fons europeus i es fa una tasca de divulgació i difusió i seguiment de l’obtenció d’ajudes per conèixer quants i quin tipus de fons estan reben el teixit productiu.

Vuit empreses del Vallès Occidental presents a les candidatures catalanes de SEAT i HUB TECH FACTORY, S.L.

Publicada la proposta de resolució del PERTE Vehicle Elèctric i Connectat (VEC) per part del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, les candidatures atorgades pel conjunt de l’estat són 10 amb un import total de 792,9 Milions d’euros.

Dels 10 projectes atorgats doncs son d’iniciatives catalanes, que sumen un total 421,8 Milions d’euros d’ajut per finançar els seus projectes amb un valor total de 968 Milions d’euros.

De la candidatura col·laborativa Future: Fast Forward (F3) del GRUP SEAT amb concessió de 356.589.239,00 € hi participen les següentes empreses: CELSA Group (Castellbisbal), Kivnon (Barberà del Vallès), Mol-Matric (Barberà del Vallès), Grupo SPR (Rubí), Gestamp (Palau Solità i Plegaments i Castellbisbal) Gonvarri (Rubí)

De la candidatura col·laborativa HUB-dCO2: Hub de descarbonización para la fabricación adaptativa, modular y multireferencia de VECs del HUB TECH FACTORY, S.L. amb concessió de 65.229.462,00 € hi participa l’empresa Millor Battery (Cerdanyola del Vallès) i Applus+ Laboratories (Cerdanyola del Vallès).

Aquest mes de desembre el Consell Comarcal finalitza el Pla de suport a la reconversió del sector de l’Automoció que ha rebut suport de la Diputació de Barcelona. Una de les actuacions realitzades ha estat la difusió i impuls entre el teixit productiu de la convocatòria del PERTE d’automoció publicada a principis d’any. Es van realitzar tallers de cooperació i acompanyament en resolució de dubtes.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail