Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal engega el 7è concurs “Piula contra les violències masclistes”

El Consell Comarcal engega el 7è concurs “Piula contra les violències masclistes”

04/11/2019

Per 7è any consecutiu, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha posat en marxa, des del dia 1 de novembre, el concurs de piulades “@PiulaVallesOcc per unes relacions lliures de violències”.

La consellera Míriam Casaramona ha explicat que “el concurs vol sensibilitzar contra la violència masclista al jovent i la ciutadania de la comarca, promoure el diàleg participatiu i fer visible la importància de les relacions igualitàries proposant la creació d’una piulada i la seva posterior divulgació a les xarxes socials”.

Tota la població major de 14 anys que visqui, estudiï o treballi al Vallès Occidental pot concursar amb una frase escrita, enviant-la a través del formulari que trobareu en aquesta pàgina. També es pot participar omplint el formulari en paper i dipositant-lo a les urnes repartides per instituts i altres equipaments del territori.

Per participar cal crear una frase responent a la pregunta 'I tu? Què en dius de la violència masclista?' i que no tingui més de 110 caràcters (amb espais inclosos). Ha de ser una frase original, inèdita, sense abreviatures i no pot haver estat mai premiada en un altre concurs.

A través del compte de twitter @PiulaVallesOcc i Instagram es difondran les frases de les persones participants. També es pot seguir tota la informació de la campanya de sensibilització.

Al concurs Piula hi ha participat 2.900 joves en els darrers 4 anys i s’han fet un total de 136 tallers a una 20 de centres educatius. Al 2015 hi va haver 286 piulades mentre que al darrer any van passar del miler.

Tallers als centres educatius de la comarca

Des del mes d’octubre i fins al desembre també es porten a terme diferents tallers als centres educatius dels municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca, en favor de les relacions igualitàries i lliures de violències masclistes. El Consell Comarcal ofereix als centres educatius de la comarca diferents tallers contra la violència masclista.  Aquests tallers estan adreçats als i les alumnes de primària, ESO, Batxillerat i Cicles formatius (grau mitjà i superior). L'objectiu és assolir un canvi sociocultural que afavoreixi les relacions interpersonals igualitàries i lliures de violència. També es donaran eines per detectar i prevenir les violències masclistes i LGTBIfòbiques. A més, els Tallers tractaran temes com l’amor romàntic, la sexualitat i l’apoderament de les dones. Fins al moment s’han programat 17 tallers a primària i 40 a secundària.

A Educació Infantil s’ofereix l’activitat “Canviem les ulleres”, per introduir la mirada coeducadora i inclusiva des dels primer anys de l’etapa evolutiva i oferir a la infància un model en la constitució de la identitat no discriminatori ni sexista.  També per a Infantil i per a cicle inicial de Primària es proposta l’acció “A què juguem”, per treballar els rols tradicionals de gènere i proposar models igualitaris, no binaris ni estereotipats. També per a Primària, amb l’activitat “Els oficis. Jo de gran vull ser...” es reflexiona sobre la posició social que ocupen les dones i els homes en l’àmbit laboral i les desigualtats que es generen. Altres activitats com “les identitats de gènere i la diversitat familiar” o “Iguals i diferents”  completen l’oferta per a Primària.

Aquest curs a Secundària, s’ha posat una especial atenció a incloure una mirada interseccional per abordar les desigualtats i les discriminacions que es generen per raó de diversitat sexual, gènere, classe, procedència, religió o altres motius. Tot plegat s’aborda amb tallers com “Les identitats de gènere i la diversitat familiar”, “Iguals o diferents”, “Apoderament femení i noves masculinitats”, “Desmitificant l’amor romàntic”, “La sexualitat”, i altres. Per treballar les violències a l’espai públic es proposa un nou taller d’autoprotecció per a noies, que es pot sol·licitar des d’instituts i/o espais de joves (sortint de l’aula). Amb aquesta formació es vol augmentar l’autoestima de les noies i contribuir a millorar la seva seguretat i autonomia, aprendre tècniques senzilles d’autodefensa i contribuir a la prevenció de violències de gènere.

Arxivat a: General
Adhesiu campanya Piula 2019

Arxius adjunts