Buscador per paraules clau
31 octubre 2019

El jovent participant al programa d’ocupació Projectes Singulars realitzen accions culturals i cíviques a diferents entitats de la comarca

En el marc del programa d’ocupació Projectes Singulars, en el qual participen 150 joves d’entre 16 i 29 anys, el jovent realitza diferents accions culturals i cíviques a entitats de la comarca. Aquestes accions socials tenen com a objectiu enfortir el vincle de les persones participants amb el seu entorn social i cultural així com amb entitats, associacions, etc. i els aporten habilitats i competències que els poden ajudar en la seva vida laboral. Aquest mes d’octubre s’han realitzat diverses accions emblemàtiques: un taller de robòtica per a infants, un taller de Halloween amb l’Ampa d’una escola, suport a campanyes de donació de sang, suport a la organització de la cursa de la dona de Terrassa, un concert en una llar d’avis i diferents activitats de relació amb la gent gran.

Amb aquestes actuacions organitzades des del Consell Comarcal del Vallès Occidental els joves tenen l’oportunitat de conèixer, contactar i vincular-se amb diverses entitats del territori i  els ajuda a desenvolupar competències bàsiques i transversals que són de gran rellevància pel mercat laboral actual.

En el marc de les accions culturals i cíviques del projecte Singulars també es portarà a terme una altra campanya de donació de sang, una recollida solidària de joguines, es participarà al gran recapte d’aliments, una recollida de plàstics al Parc Natural de Collserola (Cerdanyola)…També es faran activitats de suport amb entitats com l’Akademia de Sabadell, Fridays for Future, el Voluntariat per la Llengua, la Residència d’avis Can Vargas, el Rebost Solidari, la Colla de Diables de Sabadell, l’entitat Proud LGTBI Ripollet,  l’Associació San Filippo Terrassa, Acció contra la fam, Espigoladors i l’entitat ADAC, Amics dels animals de Cerdanyola.

El Projecte Singulars vol reforçar l’ocupabilitat d’aquestes persones joves mitjançant la realització d’una formació teòrica i pràctica, diverses accions d’orientació i inserció laboral i un acompanyament i tutorització individuals al llarg de tot el programa. El projecte té com a objectiu fomentar les vocacions industrials entre la població jove del territori, contemplant diferents nivells d’especialització i formació. S’ofereixen 200 hores teòriques i 80 hores pràctiques en robòtica, alimentària, packaging, economia circular, indústria 4.0, logística i tèxtil. Es porta a terme a 18 municipis de la comarca: Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç de Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, Montcada i Reixach,  Cerdanyola, Ripollet i Badia del Vallès. El projecte compta amb una subvenció pel Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançada pel Fons Social Europeu.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail