Portada > Actualitat > Notícies > Les alcaldies del Vallès Occidental demanen al conseller Buch una major presència dels Mossos d’Esquadra als municipis

Les alcaldies del Vallès Occidental demanen al conseller Buch una major presència dels Mossos d’Esquadra als municipis

11/10/2019

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, s’ha reunit aquest matí amb els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental per abordar diferents qüestions relacionades amb la seguretat. Aquesta reunió, a petició del Consell Comarcal, arriba després que els municipis expressessin la seva preocupació per la manca d’efectius a la comarca i demanessin al conseller que pogués explicar les accions que el Departament d’Interior té previstes al territori.

Durant la sessió els alcaldes i alcaldesses han pogut traslladar les seves inquietuds al conseller i a la comissària sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord, Alícia Moriana.

El president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar del Vallès ha explicat que “els alcaldes han demanat sobretot i especialment que necessiten una major presència dels Mossos d’Esquadra als seus municipis per poder millorar la sensació de seguretat ciutadana que existeix al Vallès Occidental. El conseller ha expressat la voluntat d’incrementar els efectius en la mesura de les possibilitats que permetin les noves promocions  que s’han convocat des de la conselleria”. Giménez també ha afirmat que “s’ha posat sobre la taula el paper que han de tenir en el futur les Policies Locals i la seva coordinació amb els Mossos d’Esquadra que en aquests moments es valora molt positivament i que es pugui intensificar molt més els propers anys”.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat que “avui hem celebrat com una Junta de Seguretat Local però a nivell comarcal i ens hem ofert als ajuntaments poder treballar de forma individual amb les seves juntes de seguretat”. El conseller ha reconegut que “el cos de Mossos d’Esquadra no té els efectius que hauria de tenir i estem recuperant a marxes forçades el nombre d’agents que hauria de tenir, amb dues promocions de 1.500 Mossos, tot i no ser els agents que haurien de ser tal com es va marcar la Junta de Seguretat de Catalunya”. “En les properes promocions ja hem quedat que en funció de les realitats delictives i les condicions que ens trobem a cada territori podrem abordar els números”. També ha explicat que actualment el cos dels Mossos d’Esquadra dedica moltes hores a l’operatiu antiterrorista i també s’ha dedicat un 17’5% de les hores en el pla operatiu específic contra els robatoris en força a interior de domicili “que es un fet delictiu que genera molta inseguretat”.

Durant la reunió el conseller ha presentat les dades de les actuacions dels Mossos d’Esquadra al Vallès Occidental assegurant que “tot i la seva potencialitat i el gran índex de comunicació i la seva proximitat a Barcelona i les condicions que té ara la comarca,  podria semblar que és una comarca molt atractiva pels delinqüents però arrel de la feina policial que fan els Mossos d’Esquadra i totes les Policies Municipals d’aquesta comarca, també es demostra que si bé hi ha hagut un augment de fets delictius del 2’3%, està molt per sota per l’augment que ha tingut Catalunya que és del 6’3%”.

Arxivat a: General
Reunió del conseller Buch amb les alcaldies de la comarca
El conseller Buch ha signat el Llibre d'honor del Consell Comarcal

Arxius adjunts