Buscador per paraules clau
11 octubre 2019

Acord de les alcaldies del Vallès Occidental per preservar l’activitat industrial de la comarca i en suport als treballadors i treballadores afectats pels ERO de les empreses General Cable i TE Connectivity

Els alcaldes i alcaldesses de la comarca han aprovat avui al Consell Comarcal un acord per preservar l’activitat industrial de la comarca i en suport als treballadors i treballadores afectats pels ERO de les empreses General Cable i TE Connectivity

“La situació alentiment de l’economia a nivell global està tenint els seus efectes directes al sector de la indústria al Vallès Occidental. Segons dades de l’Observatori Comarcal, s’ha obert un parèntesis en la dinàmica de recuperació dels principals indicadors del mercat de treball iniciada el 2014. El segon trimestre de 2019, la indústria és l’únic sector que interanualment ha perdut ocupació, respecte el segon trimestre de 2018. El darrer any s’han perdut 523 llocs de treball. Una pèrdua que ha estat significativa en les activitats d’automoció i metall. Durant el 2019 ja s’han portat a terme 25 ERO, que afecten 447 treballadors i treballadores de la comarca, 117 dels quals són del sector de la industria.

Els darrers dies hem conegut l’anunci de dos nous Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecten directament 254 treballadors i treballadores del sector de la indústria del Vallès Occidental i que posen en risc la situació de moltes famílies de la comarca.

D’una banda, el gegant de la indústria del cable Prysmian ha comunicat la seva intenció de tancar les plantes de la seva companyia General Cable situades als municipis catalans de Manlleu i Montcada i Reixac, centres especialistes en R+D. Aquest anunci té una gran afectació a la comarca del Vallès Occidental. L’ERO previst a la planta de Montcada i Reixac afecta directament 153 treballadors i treballadores, a banda dels perjudicis econòmics que pot comportar a la zona per l’afectació a altres llocs de treballs de serveis indirectes.

D’altra banda, la companyia especialitzada en components d’automòbil TE Connectivity ha anunciat l’inici d’un Expedient de Regulació d’Ocupació que afecta a 101 treballadors  i treballadores d’un total de 380 llocs de treball que l’empresa té a Montcada i Reixac. El 30% de la producció actual de la planta de Montcada i Reixac es farà a Alemanya, deslocalitzant així l’activitat sense tenir en compte la professionalitat de les 500 persones que hi treballen.

Davant de tot això, les alcaldies del Vallès Occidental,

ACORDEN:

  1. Expressar el suport de les alcaldies del Vallès Occidental i del Consell Comarcal del Vallès Occidental als 254 treballadors i treballadores afectats pel tancament de la planta de General Cable i l’expedient de regulació d’ocupació de TE Connectivity.
  2. Demanar a la Generalitat de Catalunya que inici una mediació amb les empreses General Cable i TE Connectivity per tal que es puguin mantenir aquests llocs de treball a les comarques afectades.
  3. Refermar el compromís de les alcaldies de la comarca a treballar des del Pacte per la Reindustrialització, per la indústria del Vallès Occidental per coordinar accions conjuntes per preservar l’activitat productiva i els llocs de feina i promocionar mesures per afavorir un teixit productiu de qualitat.
  4. Instar la Generalitat de Catalunya al total desplegament del Pacte Nacional per la Indústria i que vetlli pel manteniment i reforç de l’activitat industrial a la nostra comarca.
  5. Traslladar aquest acord a la Generalitat de Catalunya, als representants dels treballadors i treballadores afectats, al Parlament de Catalunya i al Consell Comarcal d’Osona.

El Vallès Occidental, 11 d’octubre de 2019″

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail