Portada > Actualitat > Notícies > Més de 230 persones de cinc municipis del Vallès Occidental han rebut formació en competències digitals des del mes de maig

Més de 230 persones de cinc municipis del Vallès Occidental han rebut formació en competències digitals des del mes de maig

04/10/2019

El Consell Comarcal porta a terme un projecte d’alfabetització digital a cinc municipis per oferir recursos a col·lectius vulnerables. Des de el mes de febrer s’han atès 230 persones per tal de promoure la seva autonomia i promoure el coneixement de la comunicació a través de mitjans digitals i xarxes socials. El projecte es dirigeix a persones aturades, gent gran i població nouvinguda. De fet, el 73% de les persones ateses estan a l’atur i tenen mancança de recursos digitals.

El projecte es porta a terme a Castellar del Vallès, Polinyà, Sant Quirze del Vallès, Palau-Solità i Plegamans i Rellinars. El Consell Comarcal presta servei de forma itinerant en aquests 5 municipis, amb l’objectiu que tot el territori quedi cobert i es garanteixi la igualtat d’oportunitats en els processos d’alfabetització digital. Les tècniques del Consell Comarcal es desplacen un dia de la setmana a cada municipi per desenvolupar aquest servei.

El projecte Alfabetització i Socialització digital del Consell Comarcal també vol implicar les associacions i/o entitats que treballen amb col·lectius vulnerables en aquest procés per tal d’incorporar-ho a les seves dinàmiques de treball, afavorir l’àmbit relacional i la creació de xarxes informals, i oferir l’accés a l’alfabetització digital com estratègia de millora de l’ocupabilitat i accés al mercat laboral.

L’atenció a les persones participants es fa a través d’intervencions directes com: processos d’orientació, tutories d’orientació, seguiments individualitzats, accions informatives, formatives i coordinacions amb altres serveis municipals. A Rellinars i Palau-Solità i Plegamans s’han portat a terme 5 cursos d’informàtica bàsica on en total s’han inscrit 28 persones.

 

Arxivat a: General
Sessió d'un dels cursos d'alfebatització digital

Arxius adjunts