Buscador per paraules clau
01 octubre 2019

El Consell Comarcal donarà resposta a les demandes de transport d’una família de Rellinars amb necessitats especials davant la inacció del Departament d’Educació de la Generalitat

Davant les informacions aparegudes avui a un mitjà de comunicació de la comarca i les opinions editorials al respecte, el Consell Comarcal emet aquest comunicat per esclarir la qüestió:

–          El jove CMH ha acabat la seva etapa d’escolarització per la qual rebia el Servei de Transport Escolar Especial. Aquest transport, segons les Disposicions de Gestió de Transport Escolar, que es basen en el Decret de la Generalitat de Catalunya 161/1996 de 14 de maig  només es presta en etapa d’escolarització.

–          Des de la família i l’Ajuntament de Rellinars s’ha sol·licitat i reclamat als Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que és qui finança aquest servei de transport, que es pronunciï sobre si el jove pot, excepcionalment, seguir fent ús de la línia de Transport Escolar Especial que passa pel municipi ja que recull un altre usuari.

–          Els Serveis Socials comarcals, que tenen dins el seu àmbit d’actuació el municipi de Rellinars com a municipi de l’Àrea Bàsica, estan fent un seguiment d’aquesta família des de fa mesos i han emès un informe favorable a que aquesta persona pugui seguir utilitzant el transport, tot i haver acabat el seu període d’escolarització.

–          Davant la manca de resposta dels Serveis Territorials d’Educació, que a dia 1 d’octubre de 2019 encara no han atès la sol·licitud, el Consell Comarcal ha pres la iniciativa per poder garantir la mobilitat del jove.

–          El Consell Comarcal ha treballat i treballa de la mà de l’Ajuntament de Rellinars per poder fer possible aquest servei, i la família del jove n’és coneixedora. Des dels Serveis Socials del Consell Comarcal s’ha acompanyat la família en aquesta qüestió.

–          A data 30 de setembre de 2019, el Consell Comarcal ha fet l’assignació de places vacants a les diferents rutes del Servei de Transport Escolar col·lectiu a l’alumnat matriculat a ensenyaments reglats no obligatoris.

–          Feta aquesta assignació a l’alumnat matriculat a ensenyaments reglats no obligatoris, i atès l’informe dels Serveis Socials del Consell Comarcal que proposen l’assignació d’una plaça per a aquest jove donades les especials circumstàncies que recauen en la seva situació, el Consell Comarcal ha resolt assignar una plaça vacant a CMD a partir del dia 2 d’octubre de 2019.

–          En la mateixa Resolució s’assignen les places vacants per l’alumnat de Batxillerat de Rellinars que s’escolaritza a l’Institut de Vacarisses.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail