Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal es suma a l'aturada per l'emergència climàtica

El Consell Comarcal es suma a l'aturada per l'emergència climàtica

27/09/2019

Avui divendres, 27 de setembre del 2019, se celebra la Vaga Mundial del Clima. Es tracta d’una protesta a nivell global en què es preveu que participin milions de persones de tot el món. El Consell Comarcal s'ha sumat a aquesta mobilització amb una aturada de la jornada de treball, per prendre encara més consciència de la situació d’emergència climàtica que vivim.

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental va aprovar en la seva sessió del passat dijous una moció on s’acordava “Donar suport a les jornades de mobilitzacions pel clima convocada per més de 100 col·lectius, que demanen que es declari de manera immediata l’emergència climàtica i la posada en marxa urgent de mesures concretes per reduir ràpidament a zero les emissions netes de gasos d’efecte d’hivernacle”.

Així mateix, el Consell d’alcaldies va declarar el 16 de setembre l’emergència climàtica al Vallès Occidental i va acordar Donar suport a les jornades de mobilitzacions pel clima previstes entre el dies 20 i 27 de setembre en el marc de la Week for future, del moviment mundial Friday for future. També va aprovar començar la redacció del Pla Supramunicipal de la Qualitat de l’aire.

A l'aturada d'avui el conseller de Territori i Transició ecològica, Carles Rodríguez, ha agrait el compromís dels treballadors i treballadors de la institució "per la vostra implicació a les diferents accions que s’han fet els darrers anys per millorar la gestió ambiental en la seu del Consell, el vostre lloc de treball, com la substitució de papereres, la instal·lació de les illes de reciclatge, la substitució dels gots i les ampolles de plàstic, la posada en marxa de l’hort ecològic, entre d'altres actuacions". També ha animat al personal participar a la manifestació convocada per Fridays for Future aquesta tarda a Barcelona.

L'aturada ha finalitzat amb la lectura conjunta del manifest de l’entitat Fridays for future.

Arxivat a: General
Aturada per l'emergència climàtica al Consell Comarcal

Arxius adjunts