Portada > Actualitat > Notícies > 20 empreses del Vallès Occidental ja participen en la prova pilot per impulsar la digitalització i la industria 4.0. per millorar la seva competitivitat i productivitat

20 empreses del Vallès Occidental ja participen en la prova pilot per impulsar la digitalització i la industria 4.0. per millorar la seva competitivitat i productivitat

25/09/2019

Un total de 20 empreses del Vallès Occidental estan participant en una prova pilot per impulsar la digitalització i la indústria 4.0 a les empreses situades a 10 municipis de la comarca: de Barberà del Vallès, Castellbisbal, Ripollet, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall i Viladecavalls. Aquesta prova els permetrà conèixer el seu nivell de maduresa digital i rebre recomanacions per a millorar-lo, per tal que tinguin un impacte real en la competitivitat i la productivitat del seu negoci.

Aquest projecte s’inclou en la mesura Indústria 4.0: coneixement i innovació del Pacte per la Reindustrialització. I pretén que durant els properes mesos s’acabin incorporant més empreses, fins arribar a una trentena.

Per a fer la prova pilot s’han escollit empreses amb un baix nivell de digitalització per diagnosticar el seu nivell de maduresa digital. El 28% de les empreses són del sector metall, i la resta destaquen el sector químic (17%) i de serveis (17%), seguit de la fusta (11%), el plàstic (11%) i el tèxtil (11%). Un 5% de les empreses analitzades són del sector del transport i el comerç.

Des del mes d’abril s’ha treballat amb aquestes empreses per identificar la seva posició i arran de les entrevistes s’han pogut fer unes recomanacions en base alsrecursos i serveis disponibles del territori a mig/llarg termini per iniciar o millorar el nivell de digitalització. S’ha constatat que el 80% d’aquestes empreses entrevistades (16), han obtingut un nivell “beginner” que en termes generals les situa en un baix nivell d’implantació de tecnologies digitals. Són empreses que no tenen una cultura digital, i que estan realitzant alguna acció o desenvolupant projectes en forma d’illes relacionats amb la transformació digital.

El desenvolupament de la prova pilot s’ha donat a conèixer recentment en una reunió de treball dels membres integrants de la mesura Indústria 4.0: coneixement i innovació del Pacte per la Reindustrialització. Aquesta mesura contempla entre les principals línies de treball per aquest 2019, l’impuls de la digitalització i indústria 4.0 entre les empreses, la creació i consolidació d’una xarxa dels espais de creació digital a la comarca, la dinamització d’un concurs de fotografia centrat en la indústria i facilitar la concertació territorial entre els diferents agents del territori vinculats amb la mesura.

Arxivat a: General
Reunió de la mesura d'Indústria 4.0