Buscador per paraules clau
17 setembre 2019

Canvi de denominació del Consell d’alcaldesses i alcaldes: Consell d’alcaldies

Avui s’ha aprovat també el canvi de denominació de l’òrgan. Segons el ROC, i en referència a la Llei d’organització comarcal de Catalunya, aquest òrgan es denomina formalment Consell d’alcaldes. Es dona el fet que al Vallès Occidental fa anys que s’anomena Consell d’alcaldes i alcaldesses. Avui s’ha aprovat formalment el canvi de denominació: Consell d’alcaldies i demanant al Consell Comarcal que canvi aquest nom i que l’apliqui a partir d’ara.

Segons el president del Consell això respon al fet que “des del Consell Comarcal hem plantejat un govern convençudament feminista i volem que aquest convenciment es traslladi de forma transversal a tota l’acció de govern. També hem tingut en compte que l’alcaldessa de Sabadell va demanar al mes de juliol en el ple de constitució aquest canvi formal de nom i hem recollit aquesta petició”.

A més, fent un pas endavant amb aquesta voluntat, s’insta el Consell Comarcal a revisar, tenint en compte l’ús d’un llenguatge no sexista, el Reglament Orgànic Comarcal (ROC) i també es sol·licita al Parlament de Catalunya la revisió del llenguatge no sexista de la Llei d’organització Comarcal de Catalunya.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail