Portada > Actualitat > Notícies > El Vallès Occidental engega un projecte per afavorir la inclusió social dels joves a la comunitat a través de la intervenció a l’espai públic

El Vallès Occidental engega un projecte per afavorir la inclusió social dels joves a la comunitat a través de la intervenció a l’espai públic

24/07/2019

Al Vallès Occidental s’ha posat en marxa un nou programa d’intervenció comunitària dirigit a conèixer les dinàmiques d’oci i culturals, hàbits saludables i situacions de risc de la població jove relacionades amb la convivència, ús de l’espai públic i relacions entre iguals i amb l’entorn, així com detectar i analitzar les necessitats del jovent en el propi medi. El projecte pretén afavorir la inclusió social dels joves a la comunitat a través de la intervenció a l’espai públic.

Mitjançant aquest projecte es pretén intervenir sòcio-educativament amb adolescents i joves, en casos de risc, potenciant la seva autonomia personal i afavorint la integració activa i positiva al seu entorn,  i també millorar la comunicació entre pares/mares i filles/fills i afavorir que els progenitors millorin les seves competències parentals en els casos que es consideri òptim intervenir, sempre en coordinació amb els serveis socials bàsics.

Per aquest motiu es vol donar suport i promoure campanyes de sensibilització comunitària per desenvolupar habilitats i competències pro-socials que facilitin processos de maduració personal i de responsabilitat social en favor de la convivència, la diversitat, la igualtat i la inclusió social des d’una mirada inter-seccional,  treballant conjuntament amb els serveis i institucions dels municipis per tal de facilitar la inserció del jovent en la comunitat. Així mateix es vol garantir l’atenció de noies i persones joves immigrades, així com d’altres col·lectius minoritaris, afavorint iniciatives de convivència ciutadana des de la mirada inter-seccional, possibilitant l’intercanvi inter-generacional, intercultural i identitari, en favor de la cohesió i inclusió social.

El programa cerca promoure comportaments i hàbits saludables per afavorir la prevenció d’addiccions, la disminució del vandalisme amb mobiliari públic, l’eradicació de les violències masclistes i qualsevol tipus de discriminació, mitjançant incentivar la participació en activitats de lleure, cultura i esport, en contacte directe amb l’entramat associatiu del municipi, promovent els valors lligats a la diversitat, la tolerància i la cooperació, i afavorir la formació ocupacional i inserció laboral del jovent.

Per desenvolupar aquest projecte, tres tècnics itinerants del Consell Comarcal treballen a Badia del Vallès, Ullastrell, Vacarisses, Rellinars,  Castellar del Vallès, Sentmenat i Polinyà. Aquest és un projecte subvencionant pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social en el marc del programa ENFEINA’T, regulat per l’Ordre TSF/150/2018.

Activitats durant el mes de juliol

En el marc del projecte, durant el mes de juliol el jovent d’Ullastrell, Rellinars i Vacarisses ha gaudit de diferents activitats de lleure. Aquestes activitats han estat organitzades per l’Ajuntament de cada municipi amb el suport del Consell Comarcal. A Ullastrell, s’ha fet l’activitat de futbol bombolla, per fomentar el joc en equip, la companyonia, millorar la qualitat física i sobretot la paritat.  Aquesta activitat va ser un èxit reunint a més de 50 joves entre 12 y 21 anys.  També s’ha celebrat el Games day, un Torneig mixte de futbol sala. Avui dimecres, 24 de juliol es fa un taller d’elaboració de cervesa artesana per a joves de 18 a 29 anys. A Rellinars, s’han fet activitats d’aigua, un Torneig de futbol, ping pong i bàsquet i un Taller de Cuina. El proper 29 de juliol es realitzarà una Gimcana-Excursió. A Vacarisses s0ha fet  un taller-xerrada sobre Postureig i imatge s’ha fet consciència de la pressió social per l’estètica dominant, idealització de referents (influencers) i trastorns de l’alimentació.

Arxivat a: General
.