Portada > Actualitat > Notícies > L’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, revalida la Presidència del Consell Comarcal del Vallès Occidental

L’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, revalida la Presidència del Consell Comarcal del Vallès Occidental

18/07/2019

Aquest migdia s’ha constituït a l’Ajuntament de Sabadell el Plenari del Consell Comarcal del Vallès Occidental pel mandat 2019-2023. Han pres possessió del càrrec els 39 consellers i conselleres comarcals i ha estat escollit President l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, que ha rebut els vots dels consellers i conselleres dels grups comarcals del PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem.

Així, Ignasi Giménez, revalida la Presidència que ostenta des de juliol de 2015 i es converteix en el primer President del Consell Comarcal que repeteix en el càrrec durant dos mandats.  Aquest que comença és el novè mandat del Consell Comarcal del Vallès Occidental que es va constituir per primer cop l’abril de 1988.

Composició del Ple

El Ple comptarà amb 8 grups comarcals diferents. Per primera vegada entra al Ple el grup Tot per Terrassa. El Plenari compta amb regidors i regidores representants de 16 municipis diferents.

Els resultats de les eleccions municipals del mes de maig de 2019  fan que la composició del Consell Comarcal, segons els grups comarcals, sigui la següent:

  • PSC: 12 consellers/es
  • ERC: 10 consellers/es
  • JUNTS per CATALUNYA: 5 consellers/es
  • CIUTADANS: 4 consellers/es
  • EN COMÚ GUANYEM: 3 consellers/es
  • CUP-AMUNT: 2 consellers/es
  • TOT PER TERRASSA: 2 consellers/es
  • PP: 1 conseller/a

Les dades del mandat 2019-2023

En total el plenari comarcal està format per 20 dones i 19 homes. Per tant, un 51’3% de les persones electes són dones.  Això suposa, 6 dones més que el mandat anterior. Només en el mandat 2011-2015 la xifra de conselleres havia estat també de 20. En la resta de mandats sempre els nombre de consellers ha estat major que el de conselleres. En el primer mandat (1988-91) només una dona formava part del Plenari. El passat mandat la xifra era de 14 dones i 25 homes.

Dels 39 consellers i conselleres, només 6 repeteixen respecte al mandat anterior. Uns altres 4 consellers i conselleres ja ho havien estat en d'altres mandats. Per tant 29 consellers i conselleres s’estrenen a la institució comarcal.

L’edat mitjana dels consellers i conselleres comarcals és de 45’6 anys. En el cas de les dones, 45’3 anys i dels homes 45’9.

Per municipis, els i les electes comarcals són regidors i regidores de 16 municipis diferents. Terrassa és qui té més representants, 5, seguida de Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda i Montcada i Reixach amb 4 i Rubí, Castellar del Vallès i Cerdanyola del Vallès, amb 3. Els 13 consellers i conselleres restants es reparteixen entre 9 municipis de procedència.

Ignasi Giménez Renom, de nou president

Ignasi Giménez és llicenciat en Filosofia i Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va treballar com a periodista a Ràdio Barcelona i a l'Ajuntament de Badia del Vallès. Des de les eleccions de maig del 2007, és l'alcalde de Castellar del Vallès. Entre el 2003 i el 2007 havia estat regidor al mateix Ajuntament. Des de 2011 a 2015 ha estat diputat de la Diputació de Barcelona com a diputat adjunt a la vicepresidència quart. És el president del Consell comarcal del Vallès Occidental des de juliol de 2015.

El seu compte de twitter és @ignasicastellar

 

 

Arxivat a: General
Ple del Consell Comarcal constituït avui a Sabadell
Composició política del Consell Comarcal mandat 2019-2023
Representants per municipi i grup comarcal mandat 2019-2023

Arxius adjunts