Buscador per paraules clau
12 juliol 2019

Els ajuntaments del Vallès Occidental plantegen a ENDESA actuacions per millorar l’atenció de la població en situació de vulnerabilitat energètica

La Comissió tècnica comarcal de vulnerabilitat energètica del Consell Comarcal s’ha reunit aquesta setmana amb representants de l'empresa ENDESA i el Gremi d’Instal·ladors de Terrassa amb l'objectiu de treballar circuits i possibles acords per millorar l’atenció de la població en situació de vulnerabilitat energètica, tant pel que fa al subministrament de llum com de gas.

Durant la reunió d’aquesta setmana s’ha posat sobre la taula que, en cas de detectar-se una situació de vulnerabilitat energètica reconeguda a la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica es puguin fer diferents actuacions. D’una banda es pugui eliminar les despeses de retorn de subministrament si s’ha realitzat un tall o bé no cobrar despeses de gestió en el cas de canvis contractuals. També donar de baixa automàtica els serveis addicionals i de manteniment o oferir les tarifes més ajustades (pvpc, canvi de potència i tarifa nocturna).

En el transcurs de la sessió també s’ha incidit en la necessitat de millorar els circuits entre l’empresa i els ajuntaments i en poder realitzar acords de pagament de fins a 48 quotes per un màxim de 20€ mensuals. Finalment s’ha demanat que no es passin les dades d’aquestes persones a agències de recobrament.

La Comissió tècnica comarcal (CTC) de vulnerabilitat energètica està formada per personal tècnic dels municipis de més de 20.000 habitants i dinamitzada pel Consell Comarcal. Aquesta Comissió realitza reunions mensuals des que es va constituir l’any 2018 per intercanviar i acordar models de documentació compartida, circuits de treball, convenis amb agents del territori per facilitar l’accés a l’energia i millores en eficiència energètica, entre d’altres aspectes.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail