Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal del Vallès Occidental es constituirà el 19 de juliol

El Consell Comarcal del Vallès Occidental es constituirà el 19 de juliol

08/07/2019

El proper divendres 19 de juliol a les 12:30 del migdia es celebrarà el Ple de Constitució del Consell Comarcal del Vallès Occidental sorgit després de les eleccions municipals del passat 26 de maig. Durant l’acte prendran possessió del seu càrrec les persones que esdevindran consellers i conselleres comarcals en aquest nou mandat i s’escollirà la Presidència de l’ens supramunicipal per al període 2019-2023.

El Ple de Constitució es celebrarà a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sabadell. Com és tradició, l’acte de constitució del Consell Comarcal es celebra a les dues co-capitals del Vallès Occidental de manera alterna cada quatre anys. El juliol de 2015 es va celebrar a Terrassa.

La data de celebració del Ple ve determinada per la proclamació dels membres del Consell per part de la Junta Electoral Provincial de Barcelona. La constitució s’ha de fer el primer dia hàbil després dels 15 dies naturals a comptar de l’endemà de l’acte de  proclamació dels membres electes, d’acord amb l’article 22.1 del Decret Legislatiu 4/2003, de 4 de novembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de l’organització comarcal de Catalunya. La Junta Electoral Provincial de Barcelona va certificar el passat 3 de juliol, la proclamació dels membres electes i suplents del Consell Comarcal. Podeu consultar a la documentació adjunta els regidors i regidores que formaran part del Plenari del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Els resultats municipals fan que la composició del Consell Comarcal sigui la següent:

PSC: 12 consellers/es

ERC: 10 consellers/es

JUNTS per CATALUNYA: 5 consellers/es

CIUTADANS: 4 consellers/es

EN COMÚ GUANYEM: 3 consellers/es

CUP-AMUNT: 2 consellers/es

TOT PER TERRASSA: 2 consellers/es

PP: 1 conseller/a

Arxivat a: General
Seu del Consell Comarcal

Arxius adjunts